autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Pui cu sos alb

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1kg pui,, 50 g unt sau margarina,, 150 ml vin alb,, sare, piper, cimbru, tarhon,, pentru sos:, 150 g unt sau margarina,, 100 g faina,, 500 ml lapte,, 100 g smantana,, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Puiul se sareaza, se unge cu unt si se da la cuptor, la foc iute, pana se rumeneste. Dupa ce a capatat culoare, se adauga piperul,cimbrul, tarhonul, vinul. Se acopera si se da focul mic, se lasa sa fiarba inabusit pana scade, din cand in cand se mai stropeste cu sosul din vas. Sosul alb se pregateste astfel: untul se topeste, se adauga faina, laptele, se amesteca continuu, avand grija sa nu se faca cocoloase. Cand este gata se adauga smantana. Sosul se rastoarna intr-un vas si se adauga bucatile de pui.

Vizualizari: 751
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Taiem pulpele in doua si le dam cu putin ulei si condimentele pentru pui, apoi le lasam la rece de

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

Spalam pieptul de pui, il taiem fasiute, apoi condimentam cu sare si piper. Punem untul intr-o tigaie

5 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg pui,
  • 50 g unt sau margarina,
  • 150 ml vin alb,
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • tarhon,
  • pentru sos:
  • 150 g unt sau margarina,
  • 100 g faina,
  • 500 ml lapte,
  • 100 g smantana,
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpa imbracata in verdeata la cuptor