autor:

doru simona

» » Mancaruri cu carne

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2010

Ingrediente
* 1/2 piept pui dezosat, * sucul de la 1/2 lamaie, * 1/2 pahar vin alb, * nuci, alune, seminte dovleac tocate, la alegere, * putin ulei, * sare, piper, * 1 ceasca orez, * putin sofran, cantitatile sunt pt 2 portii

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate si se prajesc in putin ulei incins pe ambele parti. Se prajesc pana se albesc bucatile de carne . Se scot pe o farfurie si se pune sucul de lamie si vinul in tigaia in care am prajit carnea. se lasa cateva minute si apoi adaugam carnea din nou, lasam pana scade sosul si devine mai consistent. Daca e prea acrisor sosul se mai adauga putina apa si lasam la scazut. Asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam deoparte.

Orezul il punem intr.o cratita cu putin ulei incins si il lasam pana se albeste bobul apoi adaugam un varf de cutit de sofran si 4 cesti de apa si alsam la fiert la foc mic. Este gata cand absoarbe tot lichidul. Se serveste langa carnita de pui .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Perisoare cu sos de usuroi

Perisoare cu sos de usuroi

Se prepara perisoarele din carne , ou, morcov ras ,ceapa rasa,sare si piper. Se pun sa se opareasca

4 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Foarte buna!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Foarte apetisanta! Eu pun la orezul alb 1 cana de orez si 1 cana si 1/3 apa; la orezul brun 1 cana de orez si 2 cani de apa, iar la cel basmati 1 cana de orez si 1 cana si 1/2 apa; se fierbe 20 de minute la foc mic iar cel basmati doar 15 minute; deoarece la retetele asiatice trebuie sa ramana bobul de orez mai ferm, nu ca pilaful nostru.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2010

    Arata bine mancarea ta si cred ca e foarte gustoasa, merita incercata. Felicitari!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • * 1/2 piept pui dezosat
  • * sucul de la 1/2 lamaie
  • * 1/2 pahar vin alb
  • * nuci
  • alune
  • seminte dovleac tocate
  • la alegere
  • * putin ulei
  • * sare
  • piper
  • * 1 ceasca orez
  • * putin sofran
  • cantitatile sunt pt 2 portii

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Arme sfaramate