autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Pui cu sos de rosii

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
Ex., 3 pulpe, 6-7 catei de usturoi, 500-600 g rosii, pasta de tomate dupa gust, un pahar cu vin alb, un varf de lingurita miere de albine, 2 foi de dafin, sare,piper rasnit,cimbru,busuioc dupa gust, 5 boabe piper negru, 3 boabe coriandru, 2-3 buc . cuisoare, 50 g unt, marar sau patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala,se zvanta,se portioneaza si se fierb inabusit in unt.

Rosiile se spala,se taie bucati,se pun la fiert in putina apa rece cu un praf de sare.Dupa ce au fiert se trec prin sita,iar sucul obtinut se pune separat la fiert si se adauga usturoiul tocat cat mai marunt,
se adauga mierea de albine,foile de dafin, vinul, sare, condimente si se lasa sa fiarba.Cand a inceput sa fiarba sosul ,se adauga bucatile de carne , iar dupa gust se mai adauga pasta de tomate .Daca este prea gros sosul mai puteti adauga cateva linguri de apa fiarta.Se acopera vasul si se mai lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine consistenta dorita pentru sos .
La sfarsit puteti adauga marar sau patrunjel tocat dupa gust.
Se poate servi cu diferite garnituri si salate...
Eu am pregatit pentru garnitura ciuperci la grill si ceapa si praz murat in vin...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu sos de rosii

Pulpe de pui cu sos de rosii

Spalam bine pulpele si le crestam. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi sau cum doriti. Curatam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos de rosii si masline

Piept de pui cu sos de rosii si masline

Se curata catei de usturoi si firul de ceapa verde,se spala si se taie marunt.Se pun la calit cu

5 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Va multumesc mult pentru aprecieri ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Valentina am pregatit si eu pui cu sos de rosii,este o bunatate.

  • Trincuci Luiza

    Trincuci Luiza (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    tineti-o tot asa pe primul loc pentru ca meritati!deja m-ati scapat cu o idee pentru ce pregatesc diseara.mult succes.multumesc

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ex.
  • 3 pulpe
  • 6-7 catei de usturoi
  • 500-600 g rosii
  • pasta de tomate dupa gust
  • un pahar cu vin alb
  • un varf de lingurita miere de albine
  • 2 foi de dafin
  • sare,piper rasnit,cimbru,busuioc dupa gust
  • 5 boabe piper negru
  • 3 boabe coriandru
  • 2-3 buc . cuisoare
  • 50 g unt
  • marar sau patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci