autor:

Trincuci Luiza

» » Mancaruri cu carne

Pui cu sos de rosii si cubulete de portocala

Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:500gr piept pui, 2 portocale curatate, 500gr sos rosii(salicilat,rosii in bulion), un ardei gras verde, 3 cateii usturoi, piper alb, piper negru, sare, marar, curry, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

In seara asta am preparat ceva extraordinar de delicios!
Se pune pieptul de pui taiat fasii(sau cubulete) intr-o tigaie la prajit.Se inabuseste cu zeama de la o portocala si se presara curry.Cand este gata se pune pe o farfurie.
Intr-o oala separat se pune sosul de rosii(aveti grija sa fie dulce) cu ardeiul gras taiat cuburi si usturoiul tocat marunt.Dupa primul clocot se adauga o portocala taiata cubulete.Neaparat se condimenteaza cu piper alb,sare,piper negru si marar.Eu pentru poza le-am asezat pe farfurie separat dar ulterior am amestecat bucatelele de piept cu sosul!DELICIOS!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si cubulete de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de pui

Pilaf de pui

Intr-o cratita cu apa rece puneti puiul taiat bucati dati la fiert. Cand incepe sa dea in clocote

7 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cca. 20 min sau pana cand infloreste putin.Ceapa

48 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Mihai (Bucatar sef):

    Absolut delicios.Eu nu m-am abtinut sa amestec puiul cu sos.Cand ridicam capacul mirosea ca si cum ar fi muraturi(aici cred ca usturoiul isi spunea cuvantul) dar la gust e super.Multumesc mult pentru reteta

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Capitanu , 17 mai 2014

    arata bine!!!yami yami

  • Trincuci Luiza

    Trincuci Luiza (Chef de cuisine) , 18 iunie 2011

    va multumesc din suflet!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare bine mai arata! Ofer pui cu cartofi si bere neagra, in schimb, as vrea cu rosii si portocale. Oricum am salvat reteta sa o gatesc si eu, imi place combinatia.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:500gr piept pui
  • 2 portocale curatate
  • 500gr sos rosii(salicilat,rosii in bulion)
  • un ardei gras verde
  • 3 cateii usturoi
  • piper alb
  • piper negru
  • sare
  • marar
  • curry
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Trincuci Luiza
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Pui cu legume si sos de smantana

Pui cu legume si sos de smantana

Este o mancare usoara de seara care nu necesita multe pregatiri. Se ung pulpele cu ulei si se presara

3 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi
Fasolica batuta

Fasolica batuta

Pentru ca sunt olteanca nu trebuia sa lipseasca fasolea din meniu!Se pune fasolica la fiert cu morcovul

5 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Trincuci Luiza (Chef de cuisine)

va multumesc din suflet!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Sarmalute in foi de vita