autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
5 pulpe, 14-16 cartofiori noi micuti, 5-6 catei de usturoi sau usturoi verde, o ceapa, 1 l suc de rosii, pasta de tomate dupa gust, un pahar cu vin alb sau rosu, un varf de lingurita miere de albine, 2 foi de dafin, sare,piper rasnit,cimbru,busuioc dupa gust, 4-5 boabe piper negru, 5-6 boabe coriandru, 2-3 buc.cuisoare, ulei de masline, patrunjel verde dupa gust, , Daca va place sosul mai consistent ,puteti folosi pentru ingrosatul sosului 1-2 linguri digesta praf in loc de faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pulpele se spala,se zvanta,se taie pe jumatate si se prajesc .
Cartofii noi se curata,se spala si se fierb intregi in apa rece cu un praf de sare si putin busuioc.
Intr-o cratita se toarna sucul de rosii, ceapa, usturoiul tocate cat mai marunt,se adauga mierea de albine,foile de dafin,vinul,condimentele,putin ulei de masline si se lasa sa fiarba.Cand a inceput sa fiarba sosul ,se adauga bucatile de carne,cartofii noi fierti intregi,iar dupa gust se mai adauga pasta de tomate si putina apa fiarta.Se acopera vasul si se mai lasa cateva minute sa fiarba la foc mic pana se obtine consistenta dorita pentru sos.
Daca va place sosul mai consistent ,puteti folosi pentru ingrosatul sosului 1-2 linguri digesta praf in loc de faina.

Dupa ce se opreste focul se presara patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 5 pulpe
  • 14-16 cartofiori noi micuti
  • 5-6 catei de usturoi sau usturoi verde
  • o ceapa
  • 1 l suc de rosii
  • pasta de tomate dupa gust
  • un pahar cu vin alb sau rosu
  • un varf de lingurita miere de albine
  • 2 foi de dafin
  • sare,piper rasnit,cimbru,busuioc dupa gust
  • 4-5 boabe piper negru
  • 5-6 boabe coriandru
  • 2-3 buc.cuisoare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde dupa gust
  • Daca va place sosul mai consistent ,puteti folosi pentru ingrosatul sosului 1-2 linguri digesta praf in loc de faina

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasole verde cu afumatura si cabanos