autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
5 pulpe, 14-16 cartofiori noi micuti, 5-6 catei de usturoi sau usturoi verde, o ceapa, 1 l suc de rosii, pasta de tomate dupa gust, un pahar cu vin alb sau rosu, un varf de lingurita miere de albine, 2 foi de dafin, sare, rasnit,cimbru,busuioc dupa gust, 4-5 boabe piper negru, 5-6 boabe coriandru, 2-3 buc.cuisoare, ulei de masline, patrunjel verde dupa gust, , Daca va place sosul mai consistent ,puteti folosi pentru ingrosatul sosului 1-2 linguri digesta praf in loc de faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pulpele se spala,se zvanta,se taie pe jumatate si se prajesc .
Cartofii noi se curata,se spala si se fierb intregi in apa rece cu un praf de sare si putin busuioc.
Intr-o cratita se toarna sucul de rosii, ceapa, usturoiul tocate cat mai marunt,se adauga mierea de albine,foile de dafin,vinul,condimentele,putin ulei de masline si se lasa sa fiarba.Cand a inceput sa fiarba sosul ,se adauga bucatile de carne,cartofii noi fierti intregi,iar dupa gust se mai adauga pasta de tomate si putina apa fiarta.Se acopera vasul si se mai lasa cateva minute sa fiarba la foc mic pana se obtine consistenta dorita pentru sos.
Daca va place sosul mai consistent ,puteti folosi pentru ingrosatul sosului 1-2 linguri digesta praf in loc de faina.

Dupa ce se opreste focul se presara patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curry de pui

Curry de pui

Se calesc ceapa si usturoiul taiate fin in 4 linguri de ulei la foc mediu pana devin sticloase, apoi

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
TOCANITA PORC CU VIN ROSU SI CORIANDRU

TOCANITA PORC CU VIN ROSU SI CORIANDRU

Carnea de porc se spala,se zvanta si se taie cubulete. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 5 pulpe
  • 14-16 cartofiori noi micuti
  • 5-6 catei de usturoi sau usturoi verde
  • o ceapa
  • 1 l suc de rosii
  • pasta de tomate dupa gust
  • un pahar cu vin alb sau rosu
  • un varf de lingurita miere de albine
  • 2 foi de dafin
  • sare, rasnit,cimbru,busuioc dupa gust
  • 4-5 boabe piper negru
  • 5-6 boabe coriandru
  • 2-3 buc.cuisoare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde dupa gust
  • Daca va place sosul mai consistent ,puteti folosi pentru ingrosatul sosului 1-2 linguri digesta praf in loc de faina

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Stofvlees(Tocanita de carne de vita)