autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
1 pui, sare, piper, sau ierburi Provence, 4-5 cãtei de usturoi, 1 ceapã, 3 dl vin alb, 1 dl ulei de mãsline, 2 rosii (fãrã piele), 5 dl apã fierbinte, 350 gr. spaghete, 1 legãturã coriandru sau busuioc proaspãt, optional Sweet Chili sos

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

1)Taie puiul in bucãti mici si condimenteazã cu sare, piper, ierburi Provence(cimbru, oregano...)usturoiul si ceapa tocatã.
Acoperã cu vin si lasã 30 min.
2)Scurge bine puiul de lichid si pune-l la prãjit cu celelalte ingrediente in uleiul de mãsline.
Eu am folosit ulei de mãsline aromat, cu cimbru de câmp,usturoi si ardei iute.
3)Adaugã rosiile tãiate in bucãti si lasã mai câteva min.
Toarnã lichidul de la marinatã, si lasã la foc mic cca. 20 min.
3)Pt. spaghete:
Pune apa caldã intr-o oalã, când incepe sã fiarbã adaugã spaghetele.
Fierte se scurg bine, se condimenteazã si se amestecã cu putin ulei de mãsline.
Se servesc cu sos picant piri piri sau sweet chili si busuioc sau coriandru tocat.
Este o mâncare traditionalã portughezã,se face aproape sãptãmânal la restaurantele tip cantinã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu smantana

Pui cu smantana

Copanelele se spala si li se ia pielea.Cui ii place poate sa lasa si pielea.Se pun in tigaie cu putin

8 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tikka masala

Pui tikka masala

In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste. In alta tigaie

7 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Inca o bunatate portugheza,Ramona.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

    Simpu de facut si cu aroma deosebita.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

    Foarte gustoase.Pentru aspect*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Eu am mancat de foarte multe ori pui cu spaghete "a maniera portuguesa", e foarte buna si nu e deloc complicata. O recomand pentru iubitorii de spaghetii de a incerca aceasta combinatie placuta la gust. Felicitari, sa ne mai inchanti cu astfel de bunataturi...... ai punctaj maxim.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Ce gust bun trebuie sa aiba spaghetele tale!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • sare
  • piper, sau ierburi Provence
  • 4-5 cãtei de usturoi
  • 1 ceapã
  • 3 dl vin alb
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii (fãrã piele)
  • 5 dl apã fierbinte
  • 350 gr. spaghete
  • 1 legãturã coriandru sau busuioc proaspãt
  • optional Sweet Chili sos

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

husni (Chef de cuisine)

Inca o bunatate portugheza,Ramona.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cotlet cu ciuperci la cuptor