autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui cu sparanghel

Autor: Romeo Domnescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Romeo Domnescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 800 gr. piept sau pulpe dezosate de pui, 500 gr. sparanghel proaspat (o legatura), 2 linguri ulei de masline, 1 lingura frunze de salvie, 1 lingurita curry, 1/2 lingurita chilli, sare grunjoasa de mare (de preferat), cateva frunze de patrunjel si cimbru pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se inlatura partea lemnoasa a sparanghelului (se rupe prin indoirea capetelor inferioare) sau se taie, se spala si se pun in putina apa clocotita cu sare cat le acopere si se fierb cca. 15 min. Fileurile de pui se pudreaza cu curry si chili, sare si se ung cu ulei, se adauga frunzele de salvie (daca o faceti cu o ora inainte sau mai mult si le puneti la frigider e si mai bine!) si se pun la fript intr-o tigaie teflonata cu grill (sau fara daca nu aveti). Le puneti in farfurii dupa ce s-au fript (prajit) dupa care puneti in tigaie sparanghelul scurs de apa si il rumeniti putin (nu e obligatoriu, se poate folosi ca garnitura doar fiert cca. 20 min). Puneti sparanghelul in farfurii alaturi de fileurile de pui si ornati cu frunze de patrunjel si cimbru.
Vinul pe care il recomand: Merlot rose bine racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 800 gr. piept sau pulpe dezosate de pui
  • 500 gr. sparanghel proaspat (o legatura)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura frunze de salvie
  • 1 lingurita curry
  • 1/2 lingurita chilli
  • sare grunjoasa de mare (de preferat)
  • cateva frunze de patrunjel si cimbru pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Romeo Domnescu
Crema de mascarpone cu ton

Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu carne
Gustare cu file de anchois ("a la Sorin")

Gustare cu file de anchois ("a la Sorin")

Pe biscuitul cu migdale se pune unt, crema de branza de capra, verdeata si un file de anchois.

2 voturi    2 comentarii
5 min
Aperitive
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Clatite cu carne si ciuperci