Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt .
Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin .
Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare .
Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa.
Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii .
Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici) , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot .
Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie incercati .
Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece .
Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute .
Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele .
Servim cald .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii