autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu sunca si unt de sardele

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri mici de piept de pui, , 3 linguri patrunjel verde tocat, , 30 g parmezan (cascaval) ras,, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, , 2 catei de usturoi presati, , 2 linguri smantana acrisoara, , 4 felii sunca, , 125 ml vin alb., Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri, , 4 fileuri de sardele (din conserva),, 2 lingurite mustar, , 2 linguri zeama de lamaie, , 125 g unt topit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat putin fileurile de pui si se aseaza pe un fund de lemn, cu partea batuta in sus. Se amesteca patrunjelul, parmezanul ras, coaja rasa de lamaie, usturoiul si smantana, se intinde amestecul pe jumatate din fiecare file si se acopera cu cate o jumatate de felie de sunca. Se pliaza carnea in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se pun fileurile umplute unul langa altul intr-o forma (ceva mai adanca), se toarna peste ele vinul si se dau 20 de minute la cuptor (180° C), pana ce se inmoaie carnea. Zeama se scurge. Untul de sardele: se mixeaza galbenusurile, fileurile de sardele, mustarul si zeama de lamaie, pana ce se obtine un sos neted. Se adauga untul incins, se amesteca 2-3 secunde, se toarna sosul peste pieptii umpluti si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sunca si unt de sardele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Galantina de pui/cu garnitura

Galantina de pui/cu garnitura

Pe masa de lucru pregatim o folie de aluminiu,si incepem in ordine sa le asezam ca la o placinta. Se

7 voturi    9 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri mici de piept de pui
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 30 g parmezan (cascaval) ras,
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 2 catei de usturoi presati
  • 2 linguri smantana acrisoara
  • 4 felii sunca
  • 125 ml vin alb.
  • Pentru untul de sardele - 4 galbenusuri
  • 4 fileuri de sardele (din conserva),
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 125 g unt topit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de curcan cu ciuperci