autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu tarhon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui taiat in opt bucati, , 200 g orez, , 2 linguri ulei, , 50 g unt, , 2 cepe mici, , 1 tulpina de telina, , 1 cub de supa concentrata de pasare (Knorr), , 200 ml smantana groasa, , 1 legatura tarhon, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si telina, si se dizolva cubul Knorr in 150 ml apa fierbinte. Se pune uleiul sa se-ncinga si se prajesc bucatile de pui pe toate partile, la foc iute. Apoi se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se clateste cratita, se pune untul si cand s-a incins se calesc ceapa si telina. Se adauga bucatile de pui, apa cu Knorr, sare si piper, se pune un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute, amestecand din cand in cand. Intre timp, se fierbe si orezul. Cand puiul este gata, se scot bucatile din cratita, se toarna smantana, se lasa sa dea cateva clocote la foc iute, apoi se reintroduc bucatile de pui, se face focul mai mic, se mai lasa cateva secunde si se presara cu tarhonul taiat marunt. Se aseaza puiul pe un platou, se toarna deasupra sosul si se serveste cu orezul fiert (reincalzit pe baie de aburi).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui fiert cu sos cu tarhon

Pui fiert cu sos cu tarhon

Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Ciorba de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon

Curatam si spalam toate legumele in afara de mazare. Le taiem felii subtiri si le punem  la

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui taiat in opt bucati
  • 200 g orez
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 2 cepe mici
  • 1 tulpina de telina
  • 1 cub de supa concentrata de pasare (Knorr)
  • 200 ml smantana groasa
  • 1 legatura tarhon
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Sarmale cu jambon afumat