autor:

Magie in Farfurie

» » Mancaruri cu carne

Pui cu tarhon

Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Ingrediente
1 piept de pui (2 jumatati), 3 cepe verzi, 1 catel de usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingurita tarhon uscat, 100 ml vin alb, 100 ml smantana grasa pentru gatit, 1/2 lingurita sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul zdobit cu lama cutitului si feliat subtire.



Se amesteca pentru a-si lasa aroma in tot uleiul si apoi se adauga ceapa taiata subtire si tarhonul. Se amesteca in continuu 1 minut. Apoi se asaza fileurile de pui cu partea pe care au avut pielea in jos. Se lasa 5 minute.



Daca ceapa incepe sa se prajeasca prea tare se aduna din tigaie si se pune peste pui.



Dupa 5 minute se intorc pe partea cealalta se toarna vinul si se adauga sarea.



Cand sosul incepe sa fiarba, se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Daca se inteapa cu o furculita sau cu varful unui cutit partea cea mai grosa a pieptului si inca mai curge suc, atunci se mai prelungeste cu inca 5 minute…pana cand carnea este facuta.



Se scoate pieptul si se lasa la cald. In sosul ramas se toarna smantana, se amesteca si se aduga piper dupa gust.



Se toarna peste pui si se serveste alaturi de garnitura dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Bucăţile de pui se curăţă, se spală, se şterg cu un prosop de hârtie şi se pun la fiert

7 voturi    7 comentarii
20 min
Supe de carne
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

1. Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4

8 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de pui (2 jumatati)
  • 3 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smantana grasa pentru gatit
  • 1/2 lingurita sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Magie in Farfurie
Mucenici umpluti de post

Mucenici umpluti de post

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta. Intr-un vas se pune

4 voturi    1 comentariu
3h
Retete de post
Lasagna

Lasagna

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar

10 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Mancarica de pui cu ciuperci

Mancarica de pui cu ciuperci

Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori.

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in sos picant