autor:

Magie in Farfurie

» » Mancaruri cu carne

Pui cu tarhon

Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2013

Ingrediente
1 piept de pui (2 jumatati), 3 cepe verzi, 1 catel de usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingurita tarhon uscat, 100 ml vin alb, 100 ml smantana grasa pentru gatit, 1/2 lingurita sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul zdobit cu lama cutitului si feliat subtire.



Se amesteca pentru a-si lasa aroma in tot uleiul si apoi se adauga ceapa taiata subtire si tarhonul. Se amesteca in continuu 1 minut. Apoi se asaza fileurile de pui cu partea pe care au avut pielea in jos. Se lasa 5 minute.



Daca ceapa incepe sa se prajeasca prea tare se aduna din tigaie si se pune peste pui.



Dupa 5 minute se intorc pe partea cealalta se toarna vinul si se adauga sarea.



Cand sosul incepe sa fiarba, se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Daca se inteapa cu o furculita sau cu varful unui cutit partea cea mai grosa a pieptului si inca mai curge suc, atunci se mai prelungeste cu inca 5 minute…pana cand carnea este facuta.



Se scoate pieptul si se lasa la cald. In sosul ramas se toarna smantana, se amesteca si se aduga piper dupa gust.



Se toarna peste pui si se serveste alaturi de garnitura dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

1. Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4

8 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de pui (2 jumatati)
  • 3 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smantana grasa pentru gatit
  • 1/2 lingurita sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Magie in Farfurie
Mucenici umpluti de post

Mucenici umpluti de post

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta. Intr-un vas se pune

4 voturi    1 comentariu
3h
Retete de post
Lasagna

Lasagna

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar

10 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Mancarica de pui cu ciuperci

Mancarica de pui cu ciuperci

Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori.

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu legume pe pat de cartofi