Ingrediente
1 kilogram piept de pui dezosat, 150 - 200 grame de unt, arpagic aproximativ 30 de bucati, faina cam 3-4 linguri, vin 750 de ml, ciuperci vreo 300 de grame, sunculita sau kaiser, de preferat sa nu fie afumat, nucsoara, o foaie de dafin, sare, piper, usturoi o capatana, o legatura de patrunjel,50 ml de coniac si cimbru
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
25 voturi
Mod de preparare
2.Peste aceasta se adauga 25 de bucati de arpagic.
3.Acestea doua( kaiser si arpagic) se rastoarna in alta cratita peste care punem vinul si lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.
4.In acest timp taiem puiul bucatele si il punem in tigaia in care am calit kaiserul cu arpagicul.Vom acoperi tigaia cu un capac.
5.Cand puiul este rumenit, adaugam ciupercile taiate rondele, usturoiul tocat marunt, nucsoara, cele 5 bucati de arpagic tocate marunt si cimbru
6.Calim cele de mai sus vreo 5 minute, timp in care le vom si flamba cu cele 50 ml de coniac.
7.Dupa ce le am flambat vom adauga vinul cu kaiserul si arpagicul bucati si foaia de dafin.Le lasam sa fiarba la foc potrivit acoperind tigaia cu un capac timp de 15-20 de minute.
8.Spre final adaugam untul impreuna cu cele 3-4 linguri de faina pe care le vom amesteca pentru a obtine o compozitie omogena.Mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.
9.La final vom adauga patrunjelul tocat marunt.
10.Adaugam sare si piper dupa gust in timpul fierberii.
Daca nu am fost suficient de explicita voi adauga poze pentru a vedea exact etapele.Cand am servit puiul cu vin am pregatit si cartofi natur, in timpul fierberii cartofilor am adaugat sare si delicat, iar ulterior i-am ornat cu patrunjel verde.
paviasi (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010
La ingredientele de "aur"folosite(arpagic,kaizer,vin)meritamsi o carnita de aur:pulpe superioare sau aripi.In ultimul timp toata lumea gateste cu piept.E mai rapid,dar nu se compara cu gustul pulpei.Buna mancarea,o s-o votez.
constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010
O bunatate !
Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
merita incercat.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Iar am trecut pe la puiul tau cu vin, care e tare bun.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Foarte gustos, felicitari Andreea.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
O bunatate...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010
Pui cu vin....mmmm o nebunie gastronomica,arpagicul cu sunculita sau kaizerul,mmm da o savoare puiului cu vin de neuitat.Felicitari draga Andreea,ai votul meu.
Andreea Manciu , 14 octombrie 2009
Pentru Mariana Scarlat : Daca incercati reteta, cred ca va veti lamuri singura!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Nu ştiu ce aş putea spune! E friptură sau mâncare?
coco , 02 septembrie 2009
Super...mmmm!
Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009
Arata foarte bine!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009
Arata foarte bine!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2009
Andreea, felicitari pt mancare.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009
Superba prezentare,felicitari.
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009
Arata bine si nu are cum sa nu fie si gustoasa.E bine cind avem forte proaspete in Gustos!
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
Sa stiti ca e foarte bun.Multumesc frumos pentru aprecieri.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009
Arata foarte bine!
Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009
Felicitari Andreea ! Trebuie sa iasa o bunatate !!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009
Arata foarte bine, draga Andreea.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009
E un fel de escalop