PUI CU VIN

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
PUI CU VIN

Ingrediente

  • 1 kilogram piept de pui dezosat
  • 150 - 200 grame de unt
  • arpagic aproximativ 30 de bucati
  • faina cam 3-4 linguri
  • vin 750 de ml
  • ciuperci vreo 300 de grame
  • sunculita sau kaiser
  • de preferat sa nu fie afumat
  • nucsoara
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • usturoi o capatana
  • o legatura de patrunjel
  • 50 ml de coniac si cimbru

Mod de preparare

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste

2.Peste aceasta se adauga 25 de bucati de arpagic.

3.Acestea doua( kaiser si arpagic) se rastoarna in alta cratita peste care punem vinul si lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.

4.In acest timp taiem puiul bucatele si il punem in tigaia in care am calit kaiserul cu arpagicul.Vom acoperi tigaia cu un capac.

5.Cand puiul este rumenit, adaugam ciupercile taiate rondele, usturoiul tocat marunt, nucsoara, cele 5 bucati de arpagic tocate marunt si cimbru

6.Calim cele de mai sus vreo 5 minute, timp in care le vom si flamba cu cele 50 ml de coniac.

7.Dupa ce le am flambat vom adauga vinul cu kaiserul si arpagicul bucati si foaia de dafin.Le lasam sa fiarba la foc potrivit acoperind tigaia cu un capac timp de 15-20 de minute.

8.Spre final adaugam untul impreuna cu cele 3-4 linguri de faina pe care le vom amesteca pentru a obtine o compozitie omogena.Mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

9.La final vom adauga patrunjelul tocat marunt.

10.Adaugam sare si piper dupa gust in timpul fierberii.

Daca nu am fost suficient de explicita voi adauga poze pentru a vedea exact etapele.Cand am servit puiul cu vin am pregatit si cartofi natur, in timpul fierberii cartofilor am adaugat sare si delicat, iar ulterior i-am ornat cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise