autor:

Andreea Constantina Manciu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

PUI CU VIN

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1 kilogram piept de pui dezosat, 150 - 200 grame de unt, arpagic aproximativ 30 de bucati, faina cam 3-4 linguri, vin 750 de ml, ciuperci vreo 300 de grame, sunculita sau kaiser, de preferat sa nu fie afumat, nucsoara, o foaie de dafin, sare, piper, usturoi o capatana, o legatura de patrunjel,50 ml de coniac si cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

25 voturi

Mod de preparare

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste
2.Peste aceasta se adauga 25 de bucati de arpagic.
3.Acestea doua( kaiser si arpagic) se rastoarna in alta cratita peste care punem vinul si lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.
4.In acest timp taiem puiul bucatele si il punem in tigaia in care am calit kaiserul cu arpagicul.Vom acoperi tigaia cu un capac.
5.Cand puiul este rumenit, adaugam ciupercile taiate rondele, usturoiul tocat marunt, nucsoara, cele 5 bucati de arpagic tocate marunt si cimbru
6.Calim cele de mai sus vreo 5 minute, timp in care le vom si flamba cu cele 50 ml de coniac.
7.Dupa ce le am flambat vom adauga vinul cu kaiserul si arpagicul bucati si foaia de dafin.Le lasam sa fiarba la foc potrivit acoperind tigaia cu un capac timp de 15-20 de minute.
8.Spre final adaugam untul impreuna cu cele 3-4 linguri de faina pe care le vom amesteca pentru a obtine o compozitie omogena.Mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.
9.La final vom adauga patrunjelul tocat marunt.
10.Adaugam sare si piper dupa gust in timpul fierberii.
Daca nu am fost suficient de explicita voi adauga poze pentru a vedea exact etapele.Cand am servit puiul cu vin am pregatit si cartofi natur, in timpul fierberii cartofilor am adaugat sare si delicat, iar ulterior i-am ornat cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU VIN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

14 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin

Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin

Se spala pulpele, se ung cu ulei de masline, si se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente

49 voturi    5 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana Gaitulescu , 11 noiembrie 2013

    multumim , foarte buna......

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    Asta e o reteta de nota 10! cred ca e pur si simplu un deliciu! elaborata si simpla totodata! Merita incercata! Bravo........

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      La ingredientele de "aur"folosite(arpagic,kaizer,vin)meritamsi o carnita de aur:pulpe superioare sau aripi.In ultimul timp toata lumea gateste cu piept.E mai rapid,dar nu se compara cu gustul pulpei.Buna mancarea,o s-o votez.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      merita incercat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Iar am trecut pe la puiul tau cu vin, care e tare bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Foarte gustos, felicitari Andreea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Pui cu vin....mmmm o nebunie gastronomica,arpagicul cu sunculita sau kaizerul,mmm da o savoare puiului cu vin de neuitat.Felicitari draga Andreea,ai votul meu.

    • Fara foto

      Andreea Manciu , 14 octombrie 2009

      Pentru Mariana Scarlat : Daca incercati reteta, cred ca va veti lamuri singura!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Nu ştiu ce aş putea spune! E friptură sau mâncare?

    • Fara foto

      coco , 02 septembrie 2009

      Super...mmmm!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata foarte bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Andreea, felicitari pt mancare.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Superba prezentare,felicitari.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Arata bine si nu are cum sa nu fie si gustoasa.E bine cind avem forte proaspete in Gustos!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Sa stiti ca e foarte bun.Multumesc frumos pentru aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Arata foarte bine!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Felicitari Andreea ! Trebuie sa iasa o bunatate !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Arata foarte bine, draga Andreea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      E un fel de escalop

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 kilogram piept de pui dezosat
  • 150 - 200 grame de unt
  • arpagic aproximativ 30 de bucati
  • faina cam 3-4 linguri
  • vin 750 de ml
  • ciuperci vreo 300 de grame
  • sunculita sau kaiser
  • de preferat sa nu fie afumat
  • nucsoara
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • usturoi o capatana
  • o legatura de patrunjel,50 ml de coniac si cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
SANDVIS DELICIOS

SANDVIS DELICIOS

Pe paine punem frunza de salata verde, spalata si uscata in prealabil cu un prosop, sunca, feliile

10 voturi    9 comentarii
3 min
Sandviciuri

Marian (Chef de cuisine)

Asta e o reteta de nota 10! cred ca e pur si simplu un deliciu! elaborata si simpla totodata! Merita incercata! Bravo........

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Snitele umplute