autor:

www.Reteta-Video.ro

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui cu vin

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2013

Ingrediente
un piept de pui dezosat si spalat, o ceapa curatata si spalata, 7 catei mici de usturoi curatati si spalati, 4 linguri de suc de rosii concentrat (bulion), 2 linguri de ulei, un pahar de vin alb sec, 2 foi de dafin, sare, piper proaspat macinat, o lingurita de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Pasul 1:

Taiem pieptul de pui in bucatele sau in fasii

Tocam cepa solzisori. Taiem fin usturoiul.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o tigaie inalta in care punem uleiul.

Adaugam pieptul de pui taiat. Amestecam si lasam la prajit timp de 4-5 minute, pana cand carnea devine aurie.

Pasul 3:

Punem ceapa.

Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam la calit timp de 2 minute.

Pasul 4:

Punem vinul, iar daca bucatile de piept de pui nu sunt pe jumatate in lichid, mai adaugam apa.

Dam focul tare pentru 30 de secunde, pentru a se elimina alcoolul din vin.

Pasul 5:

Dam focul incet, adaugam bulionul, usturoiul, foile de dafin si o jumatate de lingurita de zahar.

Amestecam, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.

Pasul 6:

Luam capacul, gustam de sare, piper si zahar si lasam preparatul sa fiarba descoperit inca 5 minute.

Inchidem aragazul.

Pasul 7:

Servim alaturi de cartofi natur sau piure de cartofi si paine de casa crocanta.

Reteta video completa o gasiti la:

http://www.youtube.com/watch?v=rA6Co_1MYFg

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui la cuptor in vin rosu

Pulpe de pui la cuptor in vin rosu

Pasul 1: Tocam marunt usturoiul. Taiem ceapa solzisori.Taiem rosiile in felii. Pasul 2: Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • www.Reteta-Video.ro

    www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    Daaaaa!Saru'mana mult!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    Cred ca este foarte bun.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • un piept de pui dezosat si spalat
  • o ceapa curatata si spalata
  • 7 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 4 linguri de suc de rosii concentrat (bulion)
  • 2 linguri de ulei
  • un pahar de vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o lingurita de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

16 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)

Daaaaa!Saru'mana mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Pulpe de pui la cuptor