autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Pui cu vinete

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
6 vinete, 150 g slaninuta afumata (costita), 1 1/2 kg carne de pui sau manzat (taiata bucati), 12 catei de usturoi, 1/4 l vin alb sec, cateva crengute de rozmarin, 2 linguri de pasta de masline (masline date prin masina de tocat), sare, piper, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele, se zvanta si se taie bucatele (3 cm lungime). Slaninuta, taiata felii subtiri, se baga cateva minute in apa clocotita, se clateste cu apa rece si se zvanta si ea. Se pune putin ulei sa se-ncinga si se prajesc bucatile de carne pana ce se rumenesc bine. Se scot din tigaie si se pun la prajit cateii de usturoi (cu coaja cu tot) si feliile de slaninuta. Se scoate slaninuta, se mai adauga putin ulei si se prajesc vinetele. Cand s-au rumenit, se pun impreuna cu carnea si slaninuta intr-o cratita, se toarna deasupra vinul, amestecand intruna, se adauga sare, piper si rozmarin si se lasa sa dea cateva clocote. Se face focul mai mic, se acopera cratita (doar 2/3) si se lasa sa fiarba incet 25 de minute. Cand s-au inmuiat, se scot bucatile de pui, vinetele si cateii de usturoi si se toarna in cratita pasta de masline si putina apa calda. Apoi se reintroduc toate bucatile scoase, se amesteca bine, se acopera cratita, se lasa sa stea asa cateva minute si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui picant cu vinete

Piept de pui picant cu vinete

Se dezoseaza pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii. Se pune carnea pe o farfurie, se

27 voturi    12 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete parmigiana cu piept de pui

Vinete parmigiana cu piept de pui

Vinetele se spala,se taie in felii de circa 1 cm grosime(pe lungime)se presara cu sare , se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 150 g slaninuta afumata (costita)
  • 1 1/2 kg carne de pui sau manzat (taiata bucati)
  • 12 catei de usturoi
  • 1/4 l vin alb sec
  • cateva crengute de rozmarin
  • 2 linguri de pasta de masline (masline date prin masina de tocat)
  • sare
  • piper
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Varza cu afumatura