autor:

nicole75

» » Mancaruri cu carne

Pui de balta sotati cu busuioc

Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
pui de balta 10 bucati pulpe dubla, 2 ardei mari, 3 cepe, 6 bucati de bambus feliat, ulei arahide, faina, 3 ling sos soja dulce, pasta de ardei iute, busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Puii de balta condimentati se dau prin faina si se prajesc in ulei. Intr-un wok se prajesc ardeii taiati solzisori cu putin ulei de arahide sau susan (este mai bun de susan pentru bucataria chinezeasca, dar este putin cam scump si eu il inlocuiesc cu ulei de arahide), se prajesc la foc tare, amestecand incontinuu asa incat ardeii sa se caramelizeze si sa ramana crocanti, apoi se iau de pe foc si se rezerva intr-o farfurie, in locul lor se pune ceapa taiata solzisori si se prajeste la fel ca si ardeiul. Cand este prajita se adauga ardeiul, cateva foii de busuioc, bambusul, 3 ling sos de soja dulce, pasta de ardei iute, dupa gust. Se amesteca putin, dupa care se adauga si pulpele de pui de balta prajite, se mai lasa vreo 5 minute amestecand incontinuu. Se serveste cu orez cantonez sau cu taitei de orez transparenti cu curry.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de balta sotati cu busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se amesteca cu orezul fiert, oua, ceapa data pe razatoare, sare si piper. Frunza de varza

117 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu salam

Mazare cu salam

Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa taiata marunt cu putina sare. Se adauga morcovul taiat rondele

11 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Mancarea mea preferata.felicitari...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • pui de balta 10 bucati pulpe dubla
  • 2 ardei mari
  • 3 cepe
  • 6 bucati de bambus feliat
  • ulei arahide
  • faina
  • 3 ling sos soja dulce
  • pasta de ardei iute
  • busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de nicole75
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Prajitura  cu capsuni si branza proaspata

Prajitura cu capsuni si branza proaspata

Preparati macinati biscuitii si amestecati cu untul moale. Puneti film alimentar intr-o tava.

7 voturi    5 comentarii
40 min
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Mancarea mea preferata.felicitari...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
CHIFTELE CLASICE