autor:

nicole75

» » Mancaruri cu carne

Pui de balta sotati cu busuioc

Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
pui de balta 10 bucati pulpe dubla, 2 ardei mari, 3 cepe, 6 bucati de bambus feliat, ulei arahide, faina, 3 ling sos soja dulce, pasta de ardei iute, busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Puii de balta condimentati se dau prin faina si se prajesc in ulei. Intr-un wok se prajesc ardeii taiati solzisori cu putin ulei de arahide sau susan (este mai bun de susan pentru bucataria chinezeasca, dar este putin cam scump si eu il inlocuiesc cu ulei de arahide), se prajesc la foc tare, amestecand incontinuu asa incat ardeii sa se caramelizeze si sa ramana crocanti, apoi se iau de pe foc si se rezerva intr-o farfurie, in locul lor se pune ceapa taiata solzisori si se prajeste la fel ca si ardeiul. Cand este prajita se adauga ardeiul, cateva foii de busuioc, bambusul, 3 ling sos de soja dulce, pasta de ardei iute, dupa gust. Se amesteca putin, dupa care se adauga si pulpele de pui de balta prajite, se mai lasa vreo 5 minute amestecand incontinuu. Se serveste cu orez cantonez sau cu taitei de orez transparenti cu curry.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de balta sotati cu busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Confit de canard

Confit de canard

* Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le

3 voturi    3 comentarii
30h
Mancaruri cu carne
CHIFTELE

CHIFTELE

Intrun castron amestecam foarte bine toate ingredientele, formam chiftelute cu mainile inmuiate in

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Mancarea mea preferata.felicitari...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • pui de balta 10 bucati pulpe dubla
  • 2 ardei mari
  • 3 cepe
  • 6 bucati de bambus feliat
  • ulei arahide
  • faina
  • 3 ling sos soja dulce
  • pasta de ardei iute
  • busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de nicole75
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Prajitura  cu capsuni si branza proaspata

Prajitura cu capsuni si branza proaspata

Preparati macinati biscuitii si amestecati cu untul moale. Puneti film alimentar intr-o tava.

7 voturi    5 comentarii
40 min
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Mancarea mea preferata.felicitari...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood