autor:

Manolovici Eugen

» » Fripturi

Pui ( de curte ) umpluti - reteta batraneasca

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
2 pui de tara, 100 g unt, 2 cepe tocate marunt, 2 linguri de pesmet, 50 ml lapte, 3 oua, i legatura, marar, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita tarhon, sare, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Puii, jumuliti , pe muzica lui Barbu Lautaru,de o gospodina vrednica, se golesc pe la tartita de maruntaie, alegand cu grija untura galbena de pe ele.Se spala bine, bine si se ung cu untul caldut si inauntru si pe dinafara.In untura galbena, culeasa, calim ceapa tocata si pesmetul muiat in lapte.Framantam bine amestecul, racit, de ceapa cu pesmet cu 1 ou crud,tarhon, zarzavatul verde tocat, sare, piper, boia si cu 2 galbenusuri tari pana obtinem o pasta ca o maia.Umplem puii cu aceasta maia, ii prafuim cu sare , piper si boia si ii bagam la cuptor intr-o tava, ungandu-i din cand in cand cu sosul lasat.Ii coacem bine pe muzica lautareasca a lui Faramita Lambru, timp de aproximativ 1 ora pana li se fac pielea cum ii coaja coacazei necoapte destul. Se servesc cu mamaliga calda, mujdei de usturoi si musai muraturi ce provoaca sete, haiduceasca , de vin. Evident , servim pe muzica de Maria Tanase. POFTA BUNA !!!!!! VERSURI DE EPOCA : Prin odai s-au asternut - Covoara de mare pret - Pe mese s-au insirat - Bucate vechi, stramosesti... ( CONSTANTIN STAMATI )
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui ( de curte ) umpluti - reteta batraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

6 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Cotlet Santana

Cotlet Santana

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute

6 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Nota : textul privind modul de preparare al retetei imi apartine in totalitate neavand nici o sursa publicistica de inspiratie !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 pui de tara
  • 100 g unt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 linguri de pesmet
  • 50 ml lapte
  • 3 oua
  • i legatura
  • marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita tarhon
  • sare
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Nota : textul privind modul de preparare al retetei imi apartine in totalitate neavand nici o sursa publicistica de inspiratie !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe de pui la cuptor in sos de usturoi si lamaie