Pui ( de curte ) umpluti - reteta batraneasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pui de tara
  • 100 g unt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 linguri de pesmet
  • 50 ml lapte
  • 3 oua
  • i legatura
  • marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita tarhon
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Puii, jumuliti , pe muzica lui Barbu Lautaru,de o gospodina vrednica, se golesc pe la tartita de maruntaie, alegand cu grija untura galbena de pe ele.Se spala bine, bine si se ung cu untul caldut si inauntru si pe dinafara.In untura galbena, culeasa, calim ceapa tocata si pesmetul muiat in lapte.Framantam bine amestecul, racit, de ceapa cu pesmet cu 1 ou crud,tarhon, zarzavatul verde tocat, sare, piper, boia si cu 2 galbenusuri tari pana obtinem o pasta ca o maia.Umplem puii cu aceasta maia, ii prafuim cu sare , piper si boia si ii bagam la cuptor intr-o tava, ungandu-i din cand in cand cu sosul lasat.Ii coacem bine pe muzica lautareasca a lui Faramita Lambru, timp de aproximativ 1 ora pana li se fac pielea cum ii coaja coacazei necoapte destul. Se servesc cu mamaliga calda, mujdei de usturoi si musai muraturi ce provoaca sete, haiduceasca , de vin. Evident , servim pe muzica de Maria Tanase. POFTA BUNA !!!!!! VERSURI DE EPOCA : Prin odai s-au asternut - Covoara de mare pret - Pe mese s-au insirat - Bucate vechi, stramosesti... ( CONSTANTIN STAMATI )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise