Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2011

Ingrediente
- 1kg cartofi, - 400 g mazare, - 50 g unt, - 1 pui de cca 1 kg, - 1 ceasca de vin alb sec, - 1 ceasca supa de carne, - 4 rosii, - 1 capatana usturoi, - cimbru, - sare,, dupa pofta

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

"Se ofera, pe un platou pe masura, carnea rumena si pictata cu rosii in mijloc, mazarea verde si cartofii in jur, implorand un vin sec de Costesti, un Riesling barbatesc, argesan si retinut, care nu se lauda, desi are cu ce."
Regretatul maestru Radu Anton Roman

Reteta este din cartea Bucatele Romanilor Vol II Muntenia,Oltenia si Banatul.

1. Se taie puiul in doua pe lung, se sareaza-pipereaza si se pune in ulei sau unt la prajit. Se toaca marunt usturoiul.
2. Cand carnea s-a rumenit, se stinge cu supa si vin alb, se adauga usturoiul si cimbrul si se da la foc potrivit sa scada. Rosiile se curata si se taie felii rotunde.
3. Cand zeama a scazut de se vede carnea,se capaceste puiul cu rosii si se pune la cuptor la foc mic pentru 15 minute.
4. Mazarea se-nabuse in unt cu apa si putina sare, pana se inmoaie. Cartofii se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de Voinesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

1. Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole boabe dietetica (de post)

Mancare de fasole boabe dietetica (de post)

Am taiat rosiile marunt marunt si le-am pus intr-un vas pe foc, fara ulei, deoarece ele lasa putina

1 vot    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • 3sisterscooking

    3sisterscooking (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Intr-adevar regretatul maestru Radu Anton Roman ne-a lasat o mostenire impresionanta de retete culinare si sunt mandra ca pe blogul personal am cateva dintre ele gatite de mine. In zilele urmatoare am sa mai public cateva bunatati din aceeasi categorie.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Un deliciu si poza demna de a fi pusa pe coperta unei carti de bucate!*****

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Este bun puiul si usor de facut.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 mai 2011

      Imi place ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 1kg cartofi
  • - 400 g mazare
  • - 50 g unt
  • - 1 pui de cca 1 kg
  • - 1 ceasca de vin alb sec
  • - 1 ceasca supa de carne
  • - 4 rosii
  • - 1 capatana usturoi
  • - cimbru
  • - sare,
  • dupa pofta

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

3sisterscooking (Chef de cuisine)

Intr-adevar regretatul maestru Radu Anton Roman ne-a lasat o mostenire impresionanta de retete culinare si sunt mandra ca pe blogul personal am cateva dintre ele gatite de mine. In zilele urmatoare am sa mai public cateva bunatati din aceeasi categorie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi prajiti cu sos de rosii