Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2011

Ingrediente
- 1kg cartofi, - 400 g mazare, - 50 g unt, - 1 pui de cca 1 kg, - 1 ceasca de vin alb sec, - 1 ceasca supa de carne, - 4 rosii, - 1 capatana usturoi, - cimbru, - sare,piper, dupa pofta

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

"Se ofera, pe un platou pe masura, carnea rumena si pictata cu rosii in mijloc, mazarea verde si cartofii in jur, implorand un vin sec de Costesti, un Riesling barbatesc, argesan si retinut, care nu se lauda, desi are cu ce."
Regretatul maestru Radu Anton Roman

Reteta este din cartea Bucatele Romanilor Vol II Muntenia,Oltenia si Banatul.

1. Se taie puiul in doua pe lung, se sareaza-pipereaza si se pune in ulei sau unt la prajit. Se toaca marunt usturoiul.
2. Cand carnea s-a rumenit, se stinge cu supa si vin alb, se adauga usturoiul si cimbrul si se da la foc potrivit sa scada. Rosiile se curata si se taie felii rotunde.
3. Cand zeama a scazut de se vede carnea,se capaceste puiul cu rosii si se pune la cuptor la foc mic pentru 15 minute.
4. Mazarea se-nabuse in unt cu apa si putina sare, pana se inmoaie. Cartofii se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de Voinesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • 3sisterscooking

    3sisterscooking (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Intr-adevar regretatul maestru Radu Anton Roman ne-a lasat o mostenire impresionanta de retete culinare si sunt mandra ca pe blogul personal am cateva dintre ele gatite de mine. In zilele urmatoare am sa mai public cateva bunatati din aceeasi categorie.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Un deliciu si poza demna de a fi pusa pe coperta unei carti de bucate!*****

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Este bun puiul si usor de facut.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 mai 2011

      Imi place ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 1kg cartofi
  • - 400 g mazare
  • - 50 g unt
  • - 1 pui de cca 1 kg
  • - 1 ceasca de vin alb sec
  • - 1 ceasca supa de carne
  • - 4 rosii
  • - 1 capatana usturoi
  • - cimbru
  • - sare,piper
  • dupa pofta

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

3sisterscooking (Chef de cuisine)

Intr-adevar regretatul maestru Radu Anton Roman ne-a lasat o mostenire impresionanta de retete culinare si sunt mandra ca pe blogul personal am cateva dintre ele gatite de mine. In zilele urmatoare am sa mai public cateva bunatati din aceeasi categorie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
dovlecei pane cu sos de usturoi