Pui diablo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pui diablo

Ingrediente

  • Necesar pentru 2 portii:
  • - 2 snitele;
  • - 4 ciupercute sau cateva masline feliate;
  • - 1 gogosar murat;
  • - 2 felii sunca de Praga;
  • - 2 felii cascaval;
  • - Sos de maioneza cu usturoi.
  • Necesar snitele:
  • - piept de pui;
  • - ou;
  • - pesmet;
  • - sare si piper.
  • Necesar sos de maioneza cu usturoi:
  • - 2 oua (se folosesc doar galbenusurile);
  • - 1 lingurita mustar;
  • - sucul de la 1/2 lamaie;
  • - ulei;
  • - 2 linguri smantana;
  • - 2 catei de usturoi;
  • - sare si piper.

Mod de preparare

Pentru inceput se fac snitelele:

Am mentionat doar ingredientele fara cantitati pentru ca totul depinde de cata carne este. Aceste snitele le-am facut ca baza pentru Pui diablo, si pentru 2 portii am folosit 1 piept de pui, 1 ou si pesmet...mult. :)

Dupa metoda invatata de la Ainsley Harriott... se pune pieptul de pui cu partea unde a avut pielea in jos pe un fund, intre folie alimentara si apoi se bate cu ciocanul pentru snitele pana ajunge la marimea unei farfurii.

Se trece prin oul batut, pesmet, ou batut, pesmet.

Intr-o tigaie inchisa se pune ulei, iar cand s-a incins si acesta se pune snitelul.

Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se scoate pe o farfurie, pe prosop de hartie pentru a absoarbi excesul de ulei.

Sosul de maioneza cu usturoi:

Pentru inceput se pune un ou la fiert si se lasa sa fiarba 10 minute. Se raceste, cu ajutorul unei furculite sa marunteste galbenusul intr-un vas de mixer. Apoi se adauga mustarul si celalalt galbenus crud. Pun mustar in maioneza pentru ca in afara de gustul placut pe care il are, nu sunt probleme de a se taia maioneza.

Se toarna ulei, putin cate putin si se mixeaza, cand am ajuns la cantitatea dorita. Apoi se pune sucul de lamaie, se mixeaza, ustoroiul frecat bine pana devine o pasta si iar se mixeaza. La sfarsit se potriveste de sare si piper. Se adauga doua linguri de smantana si se amesteca usor cu o lingura pana se incorporeaza bine.

Asamblarea:

Se pune snitelul pe o farfurie daca il vom baga in cuptorul cu microunde sau intr-un vas termorezistent daca il vom baga in cuptor. Peste el se aseaza ciupercile taiate felii sau maslinele, gogosarul taiat felii, sunca si cascavalul.

Se baga la cuptor pentru a se topi cascavalul.

Se serveste cu sos de maioneza cu usturoi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise