autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Pui dulce-acrisor

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Ingrediente
700 gr pulpe inferioare de pui, 1 ceapa mica, 6 catei mari de usturoi, 150 ml vin alb sec, 300 ml suc de portocale, 1/4 lingurita chimion macinat, 1 varf cutit scortisoara macinata, 1 varf cutit cuisoare macinate, 1/4 varf cutit fulgi chilli, sare, tarhon proaspat tocat pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare adaugam mirodeniile (chimen,scortisoara,cuisoare), ceapa tocata in bucati mari si usturoiul strivit. Punem copanelele una langa alta (sa nu fie suprapuse), adaugam vinul si sucul de portocale proaspat stors si mai complectam cu apa doar atat cat sa fie acoperita putin, carnea. Adaugam sare, fulgii chilli, punem capacul si dam la foc mediu pentru aproximativ 40’. Cand carnea este moale, (testam cu furculita) dam capacul jos de pe cratita si fierbem in continuare la foc mic, cam 20-25’. Urmarim preparatul si cand mai ramane lichid putin, cam de 1 deget, mai asezonam daca este nevoie si din acest moment stam langa preparat si intorcem cu grija copanelele in lichidul care a devenit un sirop concentrat si care, usor usor se ingroasa, la fel ca un gem si acopera bucatile de carne cu o glazura groasa si lipicioasa, acum preparatul este gata.
La final puiul are o culoare portocalie este lucios si lipicios. Noi l-am servit simplu, cu frunze proaspete de tarhon, tocate marunt si presarate deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce-acrisor cu legume si ananas

Pui dulce-acrisor cu legume si ananas

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu putin ulei un vas termorezistent. Intr-un bol, amesteca ketchup-ul

16 voturi    8 comentarii
1h
Salate de legume
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 gr pulpe inferioare de pui
  • 1 ceapa mica
  • 6 catei mari de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml suc de portocale
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1 varf cutit scortisoara macinata
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 1/4 varf cutit fulgi chilli
  • sare
  • tarhon proaspat tocat pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui