Intr-o cratita incapatoare adaugam mirodeniile (chimen,scortisoara,cuisoare), ceapa tocata in bucati mari si usturoiul strivit. Punem copanelele una langa alta (sa nu fie suprapuse), adaugam vinul si sucul de portocale proaspat stors si mai complectam cu apa doar atat cat sa fie acoperita putin, carnea. Adaugam sare, fulgii chilli, punem capacul si dam la foc mediu pentru aproximativ 40’. Cand carnea este moale, (testam cu furculita) dam capacul jos de pe cratita si fierbem in continuare la foc mic, cam 20-25’. Urmarim preparatul si cand mai ramane lichid putin, cam de 1 deget, mai asezonam daca este nevoie si din acest moment stam langa preparat si intorcem cu grija copanelele in lichidul care a devenit un sirop concentrat si care, usor usor se ingroasa, la fel ca un gem si acopera bucatile de carne cu o glazura groasa si lipicioasa, acum preparatul este gata.
La final puiul are o culoare portocalie este lucios si lipicios. Noi l-am servit simplu, cu frunze proaspete de tarhon, tocate marunt si presarate deasupra.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii