autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Pui dulce-acrisor

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Ingrediente
700 gr pulpe inferioare de pui, 1 ceapa mica, 6 catei mari de usturoi, 150 ml vin alb sec, 300 ml suc de portocale, 1/4 lingurita chimion macinat, 1 varf cutit scortisoara macinata, 1 varf cutit cuisoare macinate, 1/4 varf cutit fulgi chilli, sare, tarhon proaspat tocat pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare adaugam mirodeniile (chimen,scortisoara,cuisoare), ceapa tocata in bucati mari si usturoiul strivit. Punem copanelele una langa alta (sa nu fie suprapuse), adaugam vinul si sucul de portocale proaspat stors si mai complectam cu apa doar atat cat sa fie acoperita putin, carnea. Adaugam sare, fulgii chilli, punem capacul si dam la foc mediu pentru aproximativ 40’. Cand carnea este moale, (testam cu furculita) dam capacul jos de pe cratita si fierbem in continuare la foc mic, cam 20-25’. Urmarim preparatul si cand mai ramane lichid putin, cam de 1 deget, mai asezonam daca este nevoie si din acest moment stam langa preparat si intorcem cu grija copanelele in lichidul care a devenit un sirop concentrat si care, usor usor se ingroasa, la fel ca un gem si acopera bucatile de carne cu o glazura groasa si lipicioasa, acum preparatul este gata.
La final puiul are o culoare portocalie este lucios si lipicios. Noi l-am servit simplu, cu frunze proaspete de tarhon, tocate marunt si presarate deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in sos dulce-acrisor

Pui in sos dulce-acrisor

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure. Separat,

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor

Pui dulce acrisor

Este una dintre cele mai populare retete chinezesti.Se face un amestec din zahar, otet, pasta de

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 gr pulpe inferioare de pui
  • 1 ceapa mica
  • 6 catei mari de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml suc de portocale
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1 varf cutit scortisoara macinata
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 1/4 varf cutit fulgi chilli
  • sare
  • tarhon proaspat tocat pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci