autor:

Burcea_Vasilica

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2017

Ingrediente
1 pui, 2 lamai, 5 crengute de cimbru, 1 lingura sos soia dark, 1 lingura melasa de rodie, 1 lingura boia afumata, 2 linguri miere, 1 lingura ulei de masline, 1 cana vin, ½ lingurita scortisoara, ½ lingurita piper cayenne, 500 gr varza de bruxelle, 4 morcovi, 150 gr bacon

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la o lamaie si scortisoara .

Se maseaza bine puiul cu amestecul rezultat.

Intr-o tava non aderenta, se asaza puiul, iar in interiorul lui, se introduce o lamaie si crengute de cimbru, apoi se leaga picioarele.

In bolul in care am amestecat condimentele, in sosul ramas, adaugam o cana de vin.

Se da puiul la cuptor la 160 grade C, pentru 2 ore; la fiecare 30 de minute se mai unge puiul cu amestecul de condiment si vin. La finalul coacerii, puiul va avea o crusta lipicioasa brun aurie.

Se curata morcovii si se taie rondele. Se trag morcovii la tigaie in putin ulei de masline, impreuna cu baconul maruntit, iar cand acestia sunt aproape gata, se adauga varza de bruxelles care a fost blansata inainte. Se condimenteaza cu sare si piper mozaic.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole cu carnati de casa

Iahnie de fasole cu carnati de casa

Se pune 3 linguri de ulei intr-o cartita apoi se pune ceapa si boia se lasa sa se incalzeasca putin

14 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL

STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL

Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si snitlingul. 1 ceapa se caleste in ca 30g unt sis e lasa

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 lamai
  • 5 crengute de cimbru
  • 1 lingura sos soia dark
  • 1 lingura melasa de rodie
  • 1 lingura boia afumata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cana vin
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita piper cayenne
  • 500 gr varza de bruxelle
  • 4 morcovi
  • 150 gr bacon

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

8 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie