autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Pui dulce acrisor

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
1 kg ciocanele de pui, 500g cartofi, 3 ardei grasi (rosu, verde, galben), 4-5 catei de usturoi, 2 legaturi ceapa verde, 3 linguri sos soia, 1 cutie compot ananas bucati, 2 linguri zahar brun, 4-5 linguri ulei de masline, sare si piper, 2 lamai, ½ lingurita rozmarin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ciocanelele de pui se condimenteaza cu sare si piper, se adauga zeama de lamaie si 2 linguri ulei de masline.Se frig mai intai pe gratar cat sa capete o culoare aurie, apoi se introduc la cuptor timp de 30 de minute la 200 de grade Celsius.
Cartofii se curata si se taie in bucati egale, se condimenteaza cu sare, piper, ulei de masline,putin rozmarin si se introduc la cuptor,intr-o alta tava timp de 30 de minute, la 200 de grade.

Prepararea sosului
Se taie ardeii in cubulete, se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt si se caleste totul in ulei de masline timp de 5 minute.
Dupa ce ardeii, ceapa si usturoiul sau calit, se adauga zaharul brun si se lasa 2 - 3 minute sa se caramelizeze.
Se adauga ananasul cubulete,sosul de soia si cine doreste poate adauga si boia iute,sau chili.
Se lasa sa clocoteasca 2 - 3 minute apoi se toarna sosul peste ciocanelele de pui.
Se servesc alaturi de garnitura din cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor

Pui dulce acrisor

Este una dintre cele mai populare retete chinezesti.Se face un amestec din zahar, otet, pasta de

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui dulce-acrisor cu legume si ananas

Pui dulce-acrisor cu legume si ananas

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu putin ulei un vas termorezistent. Intr-un bol, amesteca ketchup-ul

16 voturi    8 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Si eu as manca o portie cu placere

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Cred ca as servi cu mare placere, se prepara cu ananas si mai are si rozmarin, sunt ingrediente pe care eu le prefer, felicitari Silvia.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Hmmm,ce bunatate...Imi place tare mult...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciocanele de pui
  • 500g cartofi
  • 3 ardei grasi (rosu
  • verde
  • galben)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 linguri sos soia
  • 1 cutie compot ananas bucati
  • 2 linguri zahar brun
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • 2 lamai
  • ½ lingurita rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Si eu as manca o portie cu placere

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne