Se pun stafidele in coniac. Se spala pulpele se cresteaza din loc in loc pana la os.
Se condimenteaza dupa specificatiile de pe condiment ( in functie de cantitate). Daca nu sunt la 8 pulpe se folofseste ½ din pachet si se lasa 15 min la rece.
Intr-o tigaie lata se topeste untul si se prajesc pulpele la foc iute pe toate partile. Daca nu au loc toate se prajesc pe rand. Se dizolva cubul de supa in 250 ml apa calduta.
Cand sunt toate prajite se pun in aceeasi tigaie se incing si se toarna peste ele supa se fierb acoperite cu un capac pana este patrunsa carnea cca. 10min.
Separat intr-un bol se pune mierea otetul sosul de soia ( sarea) si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ridica capacul si se fierbe pana scade lichidul la ½, se adauga stafidele cu tot cu coniac ( se misca tigaia pentru a se flamba).
Se toarna amestecul de miere si ardeiul iute dupa gust, se mai fierbe 2 min tot fara fara capac.
Se potriveste de sare si eventual iute.
Se serveste cu orez fiert simplu cu apa si sare sau cartofi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii