autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui dulce

Autor: adi vinteler (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adi vinteler (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Ingrediente
-1 tavita pulpe pui inferioare cca.8 pulpe, -1 plic condimente pui picant (daca nu condiment pui + boia iute), -1 cub concentrat supa de pui, -50g unt, -1 ardei iute (proaspat sau uscat), -2 linguri miere de albine, -3 linguri otet balsamic sau (2 otet normal), -2 linguri sos de soia, -Stafide 50g (o mana buna), -50 ml coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun stafidele in coniac. Se spala pulpele se cresteaza din loc in loc pana la os.

Se condimenteaza dupa specificatiile de pe condiment ( in functie de cantitate). Daca nu sunt la 8 pulpe se folofseste ½ din pachet si se lasa 15 min la rece.

Intr-o tigaie lata se topeste untul si se prajesc pulpele la foc iute pe toate partile. Daca nu au loc toate se prajesc pe rand. Se dizolva cubul de supa in 250 ml apa calduta.

Cand sunt toate prajite se pun in aceeasi tigaie se incing si se toarna peste ele supa se fierb acoperite cu un capac pana este patrunsa carnea cca. 10min.

Separat intr-un bol se pune mierea otetul sosul de soia ( sarea) si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ridica capacul si se fierbe pana scade lichidul la ½, se adauga stafidele cu tot cu coniac ( se misca tigaia pentru a se flamba).

Se toarna amestecul de miere si ardeiul iute dupa gust, se mai fierbe 2 min tot fara fara capac.

Se potriveste de sare si eventual iute.

Se serveste cu orez fiert simplu cu apa si sare sau cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui dulce cu susan

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui in sos dulce-acrisor

Pui in sos dulce-acrisor

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure. Separat,

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Trebuie sa fie tare bun ! Merita incercat....

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Foarte interesant.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Foarte gustos!!!tentantã reteta....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Foarte fine si aromate!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Interesanta reteta......

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      O reteta deosebita!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1 tavita pulpe pui inferioare cca.8 pulpe
  • -1 plic condimente pui picant (daca nu condiment pui + boia iute)
  • -1 cub concentrat supa de pui
  • -50g unt
  • -1 ardei iute (proaspat sau uscat)
  • -2 linguri miere de albine
  • -3 linguri otet balsamic sau (2 otet normal)
  • -2 linguri sos de soia
  • -Stafide 50g (o mana buna)
  • -50 ml coniac.

Raporteaza reteta

Sidy (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie tare bun ! Merita incercat....

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute cu carne