autor:

George Hari Popescu

» » Mancaruri cu carne

Pui Gong Bao (pui cu nuci de caju)

Autor: George Hari Popescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 20 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Hari Popescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 20 februarie 2012

Ingrediente
Vreo 400 g de piept de pui dezosat, Doi morcovi, O jumătate de castravete lung sau doi mici, O ceapă mare sau două mici, Patru sau cinci căței de usturoi, 100 g de nuci de caju, Un ou, Pastă de ardei iute, Sos chilli, Supă de pui preparată în prealabil (poate fi un cub de supă fiert în apă), Amidon de porumb, Ghimbir, Sare, Sos de soia, Ulei de susan, Ulei de măsline, Oțet de orez

Dificultate: Medie Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Faza 1 constă în ciopîrțirea ingredientelor. Un principiu la bucătăria chinezească este să le tai în același stil: lungi sau cuburi. Mie-mi place mai mult pe lung. Puiul trebuie tăiat tot în lung, bucăți mici (cît să fie prinse de bețigașe). Se bate oul ca la omletă și se amestecă puiul în el. Se lasă la macerat vreo 15-30 de minute. Din ghimbirul mare taie o bucată mică, curăț-o de coajă și toacă-l foarte mărunt.

Faza 2 este pregătirea wok-ului și destuparea sticlelor cu ingrediente. E bine să le ai pregătite pe toate în jurul tău. Aprinde aragazul, pune wok-ul pe flacăra mare. Toarnă puțin ulei de susan și învîrte wok-ul ca să acoperi cît mai mult pe margini. Asta e o chestie inteligentă pentru situația în care vei strecura legumele în wok făcîndu-le să alunece pe margine. Apoi toarnă ulei de măsline, dar numai cît să acopere fundul wok-ului.

Faza 3 este prăjirea. Cînd s-a încins uleiul, dă focul mai încet și pune încet puiul. Amestecă continuu cu o spatulă de lemn sau de silicon, pînă se albește carnea (nu o lăsa să se rumenească!). Se îndepărtează puiul strecurîndu-l prin sită, în așa fel încît uleiul să se scurgă într-o cratiță.

Se pune iar ulei de măsline și se încinge. A venit rîndul pastei de ardei iute. Imediat după, se pune ceapa, apoi usturoiul. Se amestecă în tot acest timp.

Faza 4 este combinarea ingredientelor și un continuu stir frying. Peste cele de mai jos, se pune din nou carnea de pui. Se adaugă acum morcovul tăiat, apoi castravetele. Se toarnă puțin sos de soia și supa de pui. Se drege sosul cu amidon (să nu iasă însă prea gros!). Se mai adaugă supă, dacă e cazul. În ultimă instanță, se aruncă în wok nucile de caju. Se pune sare după gust. Stinge focul și adaugă oțet și sos chilli.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Gong Bao (pui cu nuci de caju)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Taci si-nghite

Taci si-nghite

*Puneti apa si laptele la fiert împreunã cu putin mãlai si sare; când începe sã fiarbã pune

12 voturi    11 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
perisoare in sos de migdale

perisoare in sos de migdale

carnea se amesteca cu:patrunjelul tocat marunt,oul,pesmetul,1 catel de ustruroi taiat marunt,jumatate

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Vreo 400 g de piept de pui dezosat
  • Doi morcovi
  • O jumătate de castravete lung sau doi mici
  • O ceapă mare sau două mici
  • Patru sau cinci căței de usturoi
  • 100 g de nuci de caju
  • Un ou
  • Pastă de ardei iute
  • Sos chilli
  • Supă de pui preparată în prealabil (poate fi un cub de supă fiert în apă)
  • Amidon de porumb
  • Ghimbir
  • Sare
  • Sos de soia
  • Ulei de susan
  • Ulei de măsline
  • Oțet de orez

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Pui rumenit cu legume si sos de smantana