autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui haiducesc

Autor: ghita49 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ghita49 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
1 pui, 0,3 kg. cartofi, sare, piper, 5 catei usturoi, lut(mal) apr. 3 dm. cubi, cetina de brad si foc de tabara.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in cuburi de apr. 1 c.c, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper macinat, 5 catei de usturoi presat. Cu amestecul obtinut se umple interiorul puiului, se coase cu ata in 4 puncte sub forma de cruce pentru ca amestecul condimentat sa ramana in interiorul puiului.
Separat se inmoaie malul cu apa, putin mai tare decat cel folosit ca mortar, in care se introduce varfuri, muguri din cetina de brad. In acest mal se inveleste puiul pregatit anterior.
Se face focul si pe jarul abundent se aseaza puiul inveluit in mal, se acopera cu cetina de brad cam 3-5 crengi peste care se mai face focul cu lemne uscate apr. 1 ora cu intensitate medie, se mai lasa 30 minute dupa care se scoate se sparge malul ars iar din interior se va scoate puiul inabusit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui haiducesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza murata cu ciolan afumat

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui frantuzesc cu bacon si legume

Pui frantuzesc cu bacon si legume

Prajiti baconul intr-o tigaie nonaderenta pentru 3 minute, pana isi lasa grasimea. Adaugati ciupercile

7 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
PUI TIKKA MASALA