autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui haiducesc

Autor: ghita49 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ghita49 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
1 pui, 0,3 kg. cartofi, sare, piper, 5 catei usturoi, lut(mal) apr. 3 dm. cubi, cetina de brad si foc de tabara.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in cuburi de apr. 1 c.c, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper macinat, 5 catei de usturoi presat. Cu amestecul obtinut se umple interiorul puiului, se coase cu ata in 4 puncte sub forma de cruce pentru ca amestecul condimentat sa ramana in interiorul puiului.
Separat se inmoaie malul cu apa, putin mai tare decat cel folosit ca mortar, in care se introduce varfuri, muguri din cetina de brad. In acest mal se inveleste puiul pregatit anterior.
Se face focul si pe jarul abundent se aseaza puiul inveluit in mal, se acopera cu cetina de brad cam 3-5 crengi peste care se mai face focul cu lemne uscate apr. 1 ora cu intensitate medie, se mai lasa 30 minute dupa care se scoate se sparge malul ars iar din interior se va scoate puiul inabusit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui haiducesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Copanelele de pui se pun la fiert in supa cand sunt aproape gata se adauga si smantana si se mai

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Vita Bourguignon

Vita Bourguignon

Carnea se taie cuburi, se da prin faina si se prajeste in unt si ulei pana se rumeneste apoi se da

5 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Sombreri cu linte si carnati