autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui haiducesc

Autor: ghita49 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ghita49 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
1 pui, 0,3 kg. cartofi, sare, piper, 5 catei usturoi, lut(mal) apr. 3 dm. cubi, cetina de brad si foc de tabara.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in cuburi de apr. 1 c.c, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper macinat, 5 catei de usturoi presat. Cu amestecul obtinut se umple interiorul puiului, se coase cu ata in 4 puncte sub forma de cruce pentru ca amestecul condimentat sa ramana in interiorul puiului.
Separat se inmoaie malul cu apa, putin mai tare decat cel folosit ca mortar, in care se introduce varfuri, muguri din cetina de brad. In acest mal se inveleste puiul pregatit anterior.
Se face focul si pe jarul abundent se aseaza puiul inveluit in mal, se acopera cu cetina de brad cam 3-5 crengi peste care se mai face focul cu lemne uscate apr. 1 ora cu intensitate medie, se mai lasa 30 minute dupa care se scoate se sparge malul ars iar din interior se va scoate puiul inabusit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui haiducesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu lapte de cocus si orez Yasmin

Piept de pui cu lapte de cocus si orez Yasmin

Intr-o cratita lata nu prea adanca se incalzeste uleiul se prajeste usor ceapa,se adauga usturoiul

6 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde

17 voturi    17 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC