1 pui inreg fara cap si picioare, 100 g slanina afumata, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 punga de gatit termorezistenta.
Mod de preparare: Se spala puiul si se pune deoparte. Slanina se taie fidelute si usturoiul se taie marunt pe lungime. Cu un cutit ascutit se fac gauri mici in pieptul de pui in care se vor introduce cate o bucata de slanina si cate o felie de usturoi. Astfel se impaneaza tot pieptul de pui, iar daca se doreste chiar si pulpele. Se mai pun cateva bucati de slanina si usturoi in interiorul puiului, se condimenteaza bine cu sare, piper, boia dupa gust si se introduce in punga de gatit. Punga se leaga la capat, se fac mici orificii in punga ca sa poata iesi aburul si se pune in cuptorul incins 1 ora - 1,5 ore. Apoi se verifica puiul daca este gata cu o furculita (daca aceasta intra foarte usor este gata) si daca s-a facut, se desface de tot punga deasupra ca sa se rumeneasca bine puiul. Se mai tine la cuptor aprox. 20 minute.
Sugestii: Slanina afumata face ca pieptul de pui sa fie mai fraged si suculent si da o savoare deosebita intregului pui.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii