autor:

ana catalina focsa

» » Fripturi

Pui impanat cu slanina la cuptor

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
1 pui inreg fara cap si picioare, 100 g slanina afumata, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 punga de gatit termorezistenta.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1 pui inreg fara cap si picioare, 100 g slanina afumata, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 punga de gatit termorezistenta.
Mod de preparare: Se spala puiul si se pune deoparte. Slanina se taie fidelute si usturoiul se taie marunt pe lungime. Cu un cutit ascutit se fac gauri mici in pieptul de pui in care se vor introduce cate o bucata de slanina si cate o felie de usturoi. Astfel se impaneaza tot pieptul de pui, iar daca se doreste chiar si pulpele. Se mai pun cateva bucati de slanina si usturoi in interiorul puiului, se condimenteaza bine cu sare, piper, boia dupa gust si se introduce in punga de gatit. Punga se leaga la capat, se fac mici orificii in punga ca sa poata iesi aburul si se pune in cuptorul incins 1 ora - 1,5 ore. Apoi se verifica puiul daca este gata cu o furculita (daca aceasta intra foarte usor este gata) si daca s-a facut, se desface de tot punga deasupra ca sa se rumeneasca bine puiul. Se mai tine la cuptor aprox. 20 minute.
Sugestii: Slanina afumata face ca pieptul de pui sa fie mai fraged si suculent si da o savoare deosebita intregului pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui impanat cu slanina la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc in crusta de susan

Ceafa de porc in crusta de susan

Fierbem 10 min. ceafa de porc. Ungem bine cu sosul rezultat prin amestecarea mustarului cu mierea

4 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi
Vitel cu ananas

Vitel cu ananas

Se taie pulpa felii potrivite,se sărează şi se piperează,se presară cimbrul şi apoi ulei de

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui inreg fara cap si picioare
  • 100 g slanina afumata
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 punga de gatit termorezistenta.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu gutuie