autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Pui in aspic

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 martie 2011

Ingrediente
1 pui intreg, 1 ardei gras rosu, 2 oua, 5 foi de gelatina, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 praz, 1 tulpina de telina, patrunjel verde, 1 morcov, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala puiul si se elimina pielea.Se taie inbucati mari si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa.Se ia spuma si se adauga legumele,mai putin ardeiul.Se adauga sare si se lasa la fiert cca 40 minute.Intre timp fierbem cele 2 oua,pt ornat ,si ardeiul rosu il taiem felii .Il punem la calit pana se poate desprinde cu usurinta coaja .Ouale le lasam la racit si le taiem in 4.Feliilor de ardei le eliminam coaja si le asezam pe fundul unui castron in care o sa adaugam aspicul.Cand carnea de pui si legumele sunt fierte,separam carnea si legumele de zeama.Punem cele 5 foi de gelatina in apa rece 5 minute.Cand s-au inmuiat le scurgem bine si le adaugam in zeama fierbinte ametecand foarte bine.Eliminam oasele de la carnea de pui si taiem suvite.Adaugam cateva suvite de pui in castronelul in care am asezat frumos feliile de ardei.Adaugam zeama peste acestea si lasam la rece cca 6 ore.Continuam cu restul ingredientelor.Cand s-au gelatinat bine,ornal cu feliile de ou si patrunjel verde.Eu nu am folosit legumele fierte la aceasta mancare,dar daca toriti puteti orna cu felii de morcov.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in aspic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu legume in aspic

Pui cu legume in aspic

Facem o supa din ingredientele enumerate mai sus, scoatem pieptul de pui si morcovul, adaugam sarea,

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bogracs

Bogracs

Porționăm întâi carnea. Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt. Roșiile

6 voturi    3 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Hmmmm trebuie sa fie delicios !!! Salvat ! Merci ! :)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

100 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

KatrinC (Chef de cuisine)

Hmmmm trebuie sa fie delicios !!! Salvat ! Merci ! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu carne tocata si orez