autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pui in bere

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Ingrediente
2 pulpe de pui mari taiate la mijloc, 2 aripi taiate cu o bucata de la piept, 500 ml bere (am folosit fara alcool), 1 buchet de verdeata: patrunjel, cateva fire de loboda rosie si spanac, 2 cepe, 500 g ciuperci (in conserva), 50 ml smantana proaspata, 1 lingură de unt, sare, piper, cimbru, condimente pentru pui

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

27 voturi

Mod de preparare

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala … Comentatorii Eurosport prezinta in fiecare etapa o reteta interesanta. Mie mi-au placut mai multe retete. Am incercat-o pe aceasta, cu specific belgian, din etapa a III-a. Le voi incerca pe toate care imi vor placea.
Curatati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati verdeata tocata si berea. Lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, o ora. Intre timp spalati si feliati ciupercile, sau scurgeti de zeama ciupercile din conserva.
Dupa o ora adaugati ciupercile, sare si piper dupa gust si lasati sa mai fiarba inca o ora la foc foarte mic. Scoateti bucatile de carne, adaugati in sos smantana, omogenizati si lasati sa mai fiarba 4-5 minute.
Asezati pe farfurii carne, sos cu ciuperci si garnisiti cu patrunjel si frunzulite de loboda rosie si spanac. Se poate servi ca atare, langa paste sau cu legume.
Eu i-am servit cu morcovi feliati si gratinati in unt. Pofta buna.

http://nicuvar.wordpress.com/2010/07/11/pui-in-bere-reteta-turul-frantei-eurosport/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere

Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere

Cu o zi inainte de a pregati preparatul dam ciocanelele cu un mix de condimente format din: boia

7 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui in bere cu piure de cartofi

Aripioare de pui in bere cu piure de cartofi

Spalam aripioarele si le punem la fiert in apa cu sare si busuioc,de preferat intr-o oala de tuci.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 29 martie 2015

    Delicioasa...

  • Fara foto

    Dascaleanu Daniel , 18 septembrie 2013

    super reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Arata extraordinar si cred ca este o bunatate !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Minunata,iar pozele.......................parca n-ar fi poze;parca e de-adevaratelea. Am salvat reteta si cit de curind,o fac.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Multumesc. Ma bucur ca va place reteta. Mai am.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Cu asemenea retete sa te tot uiti la Turul Frantei !!! Minunat arata Doina draga si cred ca a fost delicios puiul... Ceva asemanator am facut si eu.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Delicios!!!si eu fac si imi place mult!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Felicitari Doina, mereu ai prezentat retetele tale intr-un mod deosebit...arata foarte bine si cred ca si gustul e pe masura.Ai votul meu !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate! Si arata si tare bine.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      am tot auzit de pui cu bere da nu am incercat, da o sa incerc cu siguranta si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

27 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui mari taiate la mijloc
  • 2 aripi taiate cu o bucata de la piept
  • 500 ml bere (am folosit fara alcool)
  • 1 buchet de verdeata: patrunjel
  • cateva fire de loboda rosie si spanac
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci (in conserva)
  • 50 ml smantana proaspata
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente pentru pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Cristina G (Chef de cuisine)

Delicioasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Nuggets