autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Pui in crusta de cartofi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2011

Ingrediente
2 pulpe de pui intregi, 1kg cartofi, 50 g unt, 100 g cascaval, 1 ou, nucsoara, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam cartofii, ii taiem in 4/6 si ii punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.
Pana fierb cartofii, portionam pulpele si le condimentam cu sare si piper.
Din cartofii fierti, pregatim un piure, in care adaugam unt, cascaval, ou, nucsoara, sare si piper. Pornim si cuptorul aragazului.
Pregatim 4 tavite pe care le ungem bine cu unt, punem cate o lingura bunba de piure, asezam o bucata de pulpa si acoperim bine cu piure de cartofi. Punem cateva bucatele de unt, deasupra, cate o frunzulita de marar si asezam portiile intr-o tava de aragaz. Dam la cuptor, pentru 50’, pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa cateva minute sa se raceasca si se serveste alaturi de salata proaspata sau muraturi.


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in crusta de miere cu cartofi si portocale

Pulpe de pui in crusta de miere cu cartofi si portocale

Spalam ciocanelele si le curatam bine, le condimentam si le bagam la frigider. Curatam cartofii si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Salata de cartofi cu piept de pui in crusta de cocos

Salata de cartofi cu piept de pui in crusta de cocos

Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii in apa cu sare; dupa ce au fiert, se curata de coaja

5 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Mi-a placut foarte mult si e foarte simplu de facut. Eu nu am avut tavi din acelea de aluminiu si am folosit un vas termorezistent uns cu unt, iar cand s-a copt bine, am rasturnat mancarea pe o farfurie plata. Am folosit carne de pui de pe pulpe, piept si chiar partea mai carnoasa a aripioarelor, si am taiat-o bucatele mai micute ca mi-a fost frica sa nu ramana necoapte. A iesit super si ca aspect, si ca gust!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011

    Foarte interesanta reteta!!si sigur si gustoasa.Am vazut la cineva o data pui in piine nu am incercat,mi-a fost frica dar a ta reteta e usoara si "daca nu incerci,nu gresesti"si daca"nu gresesti,nu inveti" Salvata si votata!!!felicitari

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 12 iunie 2011

    Super idee!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 iunie 2011

    Tare bun trebuie sa fie..... Imi place ca faci tot ce vezi ca e nou si...BUN !!!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

      Foarte interesant si cu siguranta deosebit de gustos! Votat si salvat :)

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

      Apetisant!...Yammy!...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

      Delicios si elegant!!! felicitãri:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

anaandronel (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta!!si sigur si gustoasa.Am vazut la cineva o data pui in piine nu am incercat,mi-a fost frica dar a ta reteta e usoara si "daca nu incerci,nu gresesti"si daca"nu gresesti,nu inveti" Salvata si votata!!!felicitari

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de iepure cu ciuperci