autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Mancaruri cu carne

Pui in sos de arahide cu legume

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
1 file din piept de pui, taiat fasii ½ radacina ghimbir, un pic de ardei rosu iute, 50 gr bambus, 30 gr muguri de soia, ardei rosu, galben si verde ‚toate cam de marimea unui ardei mare) taiat fasii, morcov taiat bastonase, un sfert de telina mica taiata bastonase, ceapa verde (doar frunzele verzi), o cescuta de mazare fiarta, o ceasca de fasole verde, 4-5 ciuperci negre asiatice uscate, un pahar mic de supa de carne, o lingurita amidon,1 lingura unt arahide, o lingura ulei arahide, sos de soia, concentrat aromatic asiatic dulce-acrisor, o lingura de miere, o lingura otet de orez, o cana de orez cu bobul lung.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune in wok uleiul de alune iar cand este foarte incins, se adauga radacina de ghimbir si ardeiul. Sunt gata (adica si-au lasat aromele) atunci cand incepe sa va usture ochii. Le scoateti sau le lasati daca vreti o aroma mai puternica. Puneti fasiile de pui si le parpoliti repede pe o parte si pe alta, la foc mare. Adaugati untul de arahide, morcovul si telina, le caramelizati impreuna un pic, apoi ardeiul gras si apoi bambusul, ciupercile hidratate(in putina apa calda) si mugurii de soia. Totul trebuie sa fie doar: caramelizat! Se adauga supa de carne, mierea, sosul de soia, concentratul dulce-acrisor, amidonul, si se lasa 10 minute la foc mic. Orezul se fierbe in apa simpla, fara sare. Cand mancarea este gata, se presara ceapa verde taiata in bucati nici prea mari , nici prea mici si se serveste cald cu orez.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de arahide cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Foarte bun si frumos prezentat.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 file din piept de pui
  • taiat fasii ½ radacina ghimbir
  • un pic de ardei rosu iute
  • 50 gr bambus
  • 30 gr muguri de soia
  • ardei rosu
  • galben si verde ‚toate cam de marimea unui ardei mare) taiat fasii
  • morcov taiat bastonase
  • un sfert de telina mica taiata bastonase
  • ceapa verde (doar frunzele verzi)
  • o cescuta de mazare fiarta
  • o ceasca de fasole verde
  • 4-5 ciuperci negre asiatice uscate
  • un pahar mic de supa de carne
  • o lingurita amidon,1 lingura unt arahide
  • o lingura ulei arahide
  • sos de soia
  • concentrat aromatic asiatic dulce-acrisor
  • o lingura de miere
  • o lingura otet de orez
  • o cana de orez cu bobul lung.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte bun si frumos prezentat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu ceafa afumata