autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Mancaruri cu carne

Pui in sos de arahide cu legume

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
1 file din piept de pui, taiat fasii ½ radacina ghimbir, un pic de ardei rosu iute, 50 gr bambus, 30 gr muguri de soia, ardei rosu, galben si verde ‚toate cam de marimea unui ardei mare) taiat fasii, morcov taiat bastonase, un sfert de telina mica taiata bastonase, ceapa verde (doar frunzele verzi), o cescuta de mazare fiarta, o ceasca de fasole verde, 4-5 ciuperci negre asiatice uscate, un pahar mic de supa de carne, o lingurita amidon,1 lingura unt arahide, o lingura ulei arahide, sos de soia, concentrat aromatic asiatic dulce-acrisor, o lingura de miere, o lingura otet de orez, o cana de orez cu bobul lung.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune in wok uleiul de alune iar cand este foarte incins, se adauga radacina de ghimbir si ardeiul. Sunt gata (adica si-au lasat aromele) atunci cand incepe sa va usture ochii. Le scoateti sau le lasati daca vreti o aroma mai puternica. Puneti fasiile de pui si le parpoliti repede pe o parte si pe alta, la foc mare. Adaugati untul de arahide, morcovul si telina, le caramelizati impreuna un pic, apoi ardeiul gras si apoi bambusul, ciupercile hidratate(in putina apa calda) si mugurii de soia. Totul trebuie sa fie doar: caramelizat! Se adauga supa de carne, mierea, sosul de soia, concentratul dulce-acrisor, amidonul, si se lasa 10 minute la foc mic. Orezul se fierbe in apa simpla, fara sare. Cand mancarea este gata, se presara ceapa verde taiata in bucati nici prea mari , nici prea mici si se serveste cald cu orez.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de arahide cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Pupele se spala,se toaca ceapa,se pun la foc cu putin ulei si putina apa,se completeaza cu apa pana

39 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cordon bleu din carne de pui

Cordon bleu din carne de pui

Pieptul de pui se taie felii, ca la snitele. Se bate si se condimenteaza. Se pune o felie de sunca

7 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Foarte bun si frumos prezentat.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 file din piept de pui
  • taiat fasii ½ radacina ghimbir
  • un pic de ardei rosu iute
  • 50 gr bambus
  • 30 gr muguri de soia
  • ardei rosu
  • galben si verde ‚toate cam de marimea unui ardei mare) taiat fasii
  • morcov taiat bastonase
  • un sfert de telina mica taiata bastonase
  • ceapa verde (doar frunzele verzi)
  • o cescuta de mazare fiarta
  • o ceasca de fasole verde
  • 4-5 ciuperci negre asiatice uscate
  • un pahar mic de supa de carne
  • o lingurita amidon,1 lingura unt arahide
  • o lingura ulei arahide
  • sos de soia
  • concentrat aromatic asiatic dulce-acrisor
  • o lingura de miere
  • o lingura otet de orez
  • o cana de orez cu bobul lung.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte bun si frumos prezentat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Legume la grill cu piept de pui