autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Pui în sos Emmentaler

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
-500 gr piept de pui, -200 ml smântână pentru gătit, -150 ml lapte (supă de pui sau apă), -100 gr caşcaval Emmentaler - recomandare: Lindenhof, -1 ceapă, -50 ml vin alb sec, -1 fir cimbru (sau tarhon), -3 linguri ulei, -2 linguri făină, -1 linguriţă sare, -1 linguriţă piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Puiul se taie, ceapa se toaca. Se taie cascavalul cubulete mici sau se da pe razatoare.

2.Se amesteca intr-o punga faina cu sare si piper. Se introduce puiul in punga si se scutura bine pana tot puiul este acoperit.

3.Se incinge cate 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste puiul, pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Se scoate carnea din tigaie.

4.Se incinge ultima lingura de ulei si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora aproape de tot.

5.Se adauga cimbrul tocat, smantana si laptele/supa/apa si se fierbe la foc mic cca 15 minute, adaugandu-se si puiul.
Se verifica puiul sa fie fiert dupa acest timp si sosul sa nu fie scazut prea tare. Daca a scazut prea tare, se mai pune putin lapte/supa/apa.
Se condimenteaza cu sare daca mai e cazul.

6.Se adauga cascavalul, amestecandu-se pana cand acesta se topeste complet.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos Emmentaler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza

Sarmale in foi de varza

Varza acra se desface in foi pentru a fi umplute si se spala in 2-3 ape reci. Carnea se trece prin

40 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui curry cu aroma de scortisoara

Pui curry cu aroma de scortisoara

Se amesteca ingredientele pentru marinata, se acopera bucatile de pui si se tin la frigider pana

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -500 gr piept de pui
  • -200 ml smântână pentru gătit
  • -150 ml lapte (supă de pui sau apă)
  • -100 gr caşcaval Emmentaler - recomandare: Lindenhof
  • -1 ceapă
  • -50 ml vin alb sec
  • -1 fir cimbru (sau tarhon)
  • -3 linguri ulei
  • -2 linguri făină
  • -1 linguriţă sare
  • -1 linguriţă piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca simpla