autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Pui în sos Emmentaler

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
-500 gr piept de pui, -200 ml smântână pentru gătit, -150 ml lapte (supă de pui sau apă), -100 gr caşcaval Emmentaler - recomandare: Lindenhof, -1 ceapă, -50 ml vin alb sec, -1 fir cimbru (sau tarhon), -3 linguri ulei, -2 linguri făină, -1 linguriţă sare, -1 linguriţă piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Puiul se taie, ceapa se toaca. Se taie cascavalul cubulete mici sau se da pe razatoare.

2.Se amesteca intr-o punga faina cu sare si piper. Se introduce puiul in punga si se scutura bine pana tot puiul este acoperit.

3.Se incinge cate 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste puiul, pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Se scoate carnea din tigaie.

4.Se incinge ultima lingura de ulei si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora aproape de tot.

5.Se adauga cimbrul tocat, smantana si laptele/supa/apa si se fierbe la foc mic cca 15 minute, adaugandu-se si puiul.
Se verifica puiul sa fie fiert dupa acest timp si sosul sa nu fie scazut prea tare. Daca a scazut prea tare, se mai pune putin lapte/supa/apa.
Se condimenteaza cu sare daca mai e cazul.

6.Se adauga cascavalul, amestecandu-se pana cand acesta se topeste complet.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos Emmentaler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval

Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval

Pieptul de pui se dezoseaza,se spala si se taie ori cubulete ori fasii. Se curata legumele ,se spala

2 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs.Se condimenteaza dupa gust cu sare si

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -500 gr piept de pui
  • -200 ml smântână pentru gătit
  • -150 ml lapte (supă de pui sau apă)
  • -100 gr caşcaval Emmentaler - recomandare: Lindenhof
  • -1 ceapă
  • -50 ml vin alb sec
  • -1 fir cimbru (sau tarhon)
  • -3 linguri ulei
  • -2 linguri făină
  • -1 linguriţă sare
  • -1 linguriţă piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de smantana cu mamaliguta