autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Pui în sos Emmentaler

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
-500 gr piept de pui, -200 ml smântână pentru gătit, -150 ml lapte (supă de pui sau apă), -100 gr caşcaval Emmentaler - recomandare: Lindenhof, -1 ceapă, -50 ml vin alb sec, -1 fir cimbru (sau tarhon), -3 linguri ulei, -2 linguri făină, -1 linguriţă sare, -1 linguriţă piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Puiul se taie, ceapa se toaca. Se taie cascavalul cubulete mici sau se da pe razatoare.

2.Se amesteca intr-o punga faina cu sare si piper. Se introduce puiul in punga si se scutura bine pana tot puiul este acoperit.

3.Se incinge cate 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste puiul, pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Se scoate carnea din tigaie.

4.Se incinge ultima lingura de ulei si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora aproape de tot.

5.Se adauga cimbrul tocat, smantana si laptele/supa/apa si se fierbe la foc mic cca 15 minute, adaugandu-se si puiul.
Se verifica puiul sa fie fiert dupa acest timp si sosul sa nu fie scazut prea tare. Daca a scazut prea tare, se mai pune putin lapte/supa/apa.
Se condimenteaza cu sare daca mai e cazul.

6.Se adauga cascavalul, amestecandu-se pana cand acesta se topeste complet.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos Emmentaler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu orez

Ostropel de pui cu orez

Carnea spalata si portionata se prajeste usor pe toate partile in putin ulei incins. Ceapa tocata

23 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
PUI IN SOS DE VIN ROSU

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se incing 2 linguri

7 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -500 gr piept de pui
  • -200 ml smântână pentru gătit
  • -150 ml lapte (supă de pui sau apă)
  • -100 gr caşcaval Emmentaler - recomandare: Lindenhof
  • -1 ceapă
  • -50 ml vin alb sec
  • -1 fir cimbru (sau tarhon)
  • -3 linguri ulei
  • -2 linguri făină
  • -1 linguriţă sare
  • -1 linguriţă piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficat cu usturoi si mamaliga