autor:

Cezar

» » Mancaruri cu carne

Pui în sos Emmentaler

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
-500 gr piept de pui, -200 ml smântână pentru gătit, -150 ml lapte (supă de pui sau apă), -100 gr caşcaval Emmentaler - recomandare: Lindenhof, -1 ceapă, -50 ml vin alb sec, -1 fir cimbru (sau tarhon), -3 linguri ulei, -2 linguri făină, -1 linguriţă sare, -1 linguriţă piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Puiul se taie, ceapa se toaca. Se taie cascavalul cubulete mici sau se da pe razatoare.

2.Se amesteca intr-o punga faina cu sare si piper. Se introduce puiul in punga si se scutura bine pana tot puiul este acoperit.

3.Se incinge cate 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste puiul, pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Se scoate carnea din tigaie.

4.Se incinge ultima lingura de ulei si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora aproape de tot.

5.Se adauga cimbrul tocat, smantana si laptele/supa/apa si se fierbe la foc mic cca 15 minute, adaugandu-se si puiul.
Se verifica puiul sa fie fiert dupa acest timp si sosul sa nu fie scazut prea tare. Daca a scazut prea tare, se mai pune putin lapte/supa/apa.
Se condimenteaza cu sare daca mai e cazul.

6.Se adauga cascavalul, amestecandu-se pana cand acesta se topeste complet.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos Emmentaler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitele umplute

Snitele umplute

De aceasta data am folosit un piept de pui cu os pe care l-am spalat bine si am trecut la dezosarea

52 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

Cartofii mari se curata si se taie in doua. Jumatatea se taie din cm in cm si se umple cu felii de

35 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -500 gr piept de pui
  • -200 ml smântână pentru gătit
  • -150 ml lapte (supă de pui sau apă)
  • -100 gr caşcaval Emmentaler - recomandare: Lindenhof
  • -1 ceapă
  • -50 ml vin alb sec
  • -1 fir cimbru (sau tarhon)
  • -3 linguri ulei
  • -2 linguri făină
  • -1 linguriţă sare
  • -1 linguriţă piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos curry si garnitura de orez