Pui in vin fiert à la Delad

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui in vin fiert à la Delad

Ingrediente

  • (… adica, à la moi !)
  • Ingrediente : 1 piept mare de pui cu os sau 2 mici, 2 pulpe mari, 5 catei de usturoi, 400 ml vin rosu sec, 1 lingurita miere albine, 1 lingurita scortisoara, 4 cuisoare, 1 lingurita zahar brun, piper, sare, 2 lingurite boia de ardei dulce, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita busuioc, o foaie de dafin.

Mod de preparare

se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara o marinata din : 200 gr vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora. Se fierbe vinul : 200 gr vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert. Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de praz gratinat. (vezi reteta in « etichete » Bucatarie franceza - Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com ) ! Ca ornament : rosii cherry si frunze de morcov.

se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara o marinata din : 200 gr vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora. Se fierbe vinul : 200 gr vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert. Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de praz gratinat. (vezi reteta in « etichete » Bucatarie franceza - Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com ) ! Ca ornament : rosii cherry si frunze de morcov.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise