Pui in vin fiert à la Delad

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui in vin fiert à la Delad

Ingrediente

  • (… adica, à la moi !)
  • Ingrediente : 1 piept mare de pui cu os sau 2 mici, 2 pulpe mari, 5 catei de usturoi, 400 ml vin rosu sec, 1 lingurita miere albine, 1 lingurita scortisoara, 4 cuisoare, 1 lingurita zahar brun, piper, sare, 2 lingurite boia de ardei dulce, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita busuioc, o foaie de dafin.

Mod de preparare

se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara o marinata din : 200 gr vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora. Se fierbe vinul : 200 gr vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert. Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de praz gratinat. (vezi reteta in « etichete » Bucatarie franceza - Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com ) ! Ca ornament : rosii cherry si frunze de morcov.

se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara o marinata din : 200 gr vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora. Se fierbe vinul : 200 gr vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert. Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de praz gratinat. (vezi reteta in « etichete » Bucatarie franceza - Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com ) ! Ca ornament : rosii cherry si frunze de morcov.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise