autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Mancaruri cu carne

Pui intreg in aluat

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 500 gr faina, 300 ml apa calduta, 10 gr drojdie uscata, 1 lingurita ulei de masline, 2 lingurite sare, , Pentru pui, 1 pui de aprox. 1,5 kg, 1 lamaie, 1 lingura busuioc uscat maruntit, 1 lingura cimbru uscat maruntit, 4 catei de usturoi, zdrobiti, 4 linguri ulei de masline, 1 foaie de dafin, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent.
Pentru aluat, dizolva drojdia uscata in 300 ml apa calduta si las-o sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea apoi adauga drojdia dizolvata in apa si amesteca pana cand obti un aluat omogen si nelipicios.Incorporeaza 1 lingurita ulei de masline si lasa aluatul sa stea pana cand pregatesti puiul.
Pentru pui, rade coaja de lamaie apoi amestec-o cu busuiocul, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust.Adauga apoi 4 linguri ulei de masline si amesteca bine.Unge puiul atat in exterior cat si in interior cu amestecul de mirodenii.Taie lamaia rasa in jumatate, iar din jumatate taie felii groase de 1-2 cm.Aseaza in interiorul puiului feliile de lamaie si 1 foaie de dafin si leaga-i picioarele cu o ata.
Pe o suprafata pudrata cu faina ruleaza aluatul pana cand ajunge la grosimea de 0,5 cm.Aseaza foaia de aluat in vasul termorezistent.Aseaza puiul peste aluat si imbraca-l in aluat.Da puiul la copt 1h 30 minute.Serveste puiul cu legume la cuptor.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Rețeta aceasta mi-a făcut cu ochiul din revista Good Food de multe zile. I-am pus și o etichetă

14 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
STUFAT DE MIEL DOBROGEAN

STUFAT DE MIEL DOBROGEAN

Se taie coastele si carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc in putin ulei. Separat se pregatesc

36 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel Vio , 29 martie 2015

    eu cred ca va fii crud puiul

  • Fara foto

    Simona Stefania Neacsu , 26 octombrie 2014

    il prepar chiar acum

  • Fara foto

    Lumi Nick , 15 septembrie 2013

    cred ca-i bun.. voi incerca

    • Fara foto

      Daria Istrati Antonio Karina , 14 septembrie 2013

      ?/????

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Ce fain sade puiul pe patul de aluat.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      delicios...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Sa-l mananci cu ochii nu alta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      super!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Foarte bun........ai gata si painica si puiul....delicios.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      O bunatate......arata super.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Esti grozava draga Laura.10 cu felicitari!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Interesanta reteta, o s-o salvez la favorite :)

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      am mai citit undeva de acest pui in crusta si treb sa incerc si eu Pare delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Este un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • Pentru pui
  • 1 pui de aprox. 1,5 kg
  • 1 lamaie
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce fain sade puiul pe patul de aluat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cordon bleu din carne de pui