autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Mancaruri cu carne

Pui intreg in aluat

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 500 gr faina, 300 ml apa calduta, 10 gr drojdie uscata, 1 lingurita ulei de masline, 2 lingurite sare, , Pentru pui, 1 pui de aprox. 1,5 kg, 1 lamaie, 1 lingura busuioc uscat maruntit, 1 lingura cimbru uscat maruntit, 4 catei de usturoi, zdrobiti, 4 linguri ulei de masline, 1 foaie de dafin, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent.
Pentru aluat, dizolva drojdia uscata in 300 ml apa calduta si las-o sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea apoi adauga drojdia dizolvata in apa si amesteca pana cand obti un aluat omogen si nelipicios.Incorporeaza 1 lingurita ulei de masline si lasa aluatul sa stea pana cand pregatesti puiul.
Pentru pui, rade coaja de lamaie apoi amestec-o cu busuiocul, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust.Adauga apoi 4 linguri ulei de masline si amesteca bine.Unge puiul atat in exterior cat si in interior cu amestecul de mirodenii.Taie lamaia rasa in jumatate, iar din jumatate taie felii groase de 1-2 cm.Aseaza in interiorul puiului feliile de lamaie si 1 foaie de dafin si leaga-i picioarele cu o ata.
Pe o suprafata pudrata cu faina ruleaza aluatul pana cand ajunge la grosimea de 0,5 cm.Aseaza foaia de aluat in vasul termorezistent.Aseaza puiul peste aluat si imbraca-l in aluat.Da puiul la copt 1h 30 minute.Serveste puiul cu legume la cuptor.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cassoulet

Cassoulet

Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2

5 voturi    2 comentarii
6h
Mancaruri cu carne
Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel. Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare. Ardeiul

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel Vio , 29 martie 2015

    eu cred ca va fii crud puiul

  • Fara foto

    Simona Stefania Neacsu , 26 octombrie 2014

    il prepar chiar acum

  • Fara foto

    Lumi Nick , 15 septembrie 2013

    cred ca-i bun.. voi incerca

    • Fara foto

      Daria Istrati Antonio Karina , 14 septembrie 2013

      ?/????

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Ce fain sade puiul pe patul de aluat.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      delicios...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Sa-l mananci cu ochii nu alta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      super!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Foarte bun........ai gata si painica si puiul....delicios.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      O bunatate......arata super.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Esti grozava draga Laura.10 cu felicitari!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Interesanta reteta, o s-o salvez la favorite :)

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      am mai citit undeva de acest pui in crusta si treb sa incerc si eu Pare delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Este un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • Pentru pui
  • 1 pui de aprox. 1,5 kg
  • 1 lamaie
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce fain sade puiul pe patul de aluat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci