autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne

Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
2 piepti pui, un pachet foietaj pentru placinta din comert, un borcan ciuperci, ulei masline, 2 catei usturoi, un ou, 200 gr smantana, 3 linguri mustar cu boabe, o legatura patrunjel, 1 pahar vin alb

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui,se taie pe jumate si se pune la uscat pe un servet.

Usturoiul, patrunjelul si ciupercile se toaca marunt

Fiecarei bucati de piept ii decupam un buzunar, adica il crestam la jumate. In "buzunarul" respectiv punem: ciupercile,usturoiul si patrunjelul condimentate cu sare piper si amestecate cu ulei de masline.

Foietajul il taiem fasii inguste si lungi.Fiecare jumatate de piept de pui umplut il infasuram in foietaj. Odata operatiunea terminata asezam puiul in tava de la aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe o foaie de copt.Ungem puiul cu oul batut bine si dam la cuptor la foc mediu pentru 35 de minute( aici depinde de cuptorul fiecaruia).

Intre timp intr-o oala cu fundul gros/de sosuri punem pe foc cele 3 linguri de mustar impreuna cu smantana si paharul de vin alb.lasam pe foc pana se evapora tot alcoolul si sosul devine gros

Se serveste puiul taiat jumate sau in trei peste care punem sosul de mustar si smantana

Pofta Mare!

Reteta e inspirata din cartile lui Jamie Oliver,d ovada ca 90 % din retele prezentate de el se pot face si la noi fara prea multa bataie de cap.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui invelit in foietaj cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Foarte tentant, am sã incerc si eu!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Foarte aromat!*****

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Foarte interesant! De reţinut!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Cred ca este foarte bun! am sa incerc si eu.*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Inspirata alegere.Imi place combinatia.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti pui
  • un pachet foietaj pentru placinta din comert
  • un borcan ciuperci
  • ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 200 gr smantana
  • 3 linguri mustar cu boabe
  • o legatura patrunjel
  • 1 pahar vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, faina, un praf de sare apa si lapte se face aluatul de clatite clasic. Eu intai bat ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Salata orientala de vara

Salata orientala de vara

Se spala cartofii si se fieb in coaja. Se lasa la racit si se taie in cubulete. Ceapa se taie julien,se

24 voturi    5 comentarii
30 min
Salate reci
Conopida a la Jamie

Conopida a la Jamie

Conopida se fierbe in apa cu sare intreaga. In uleiul incins se arunca ceapa rosie sa se inmoaie

3 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte tentant, am sã incerc si eu!!!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
pulpa de vita la cuptor cu cartofi natur