autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne

Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
2 piepti pui, un pachet foietaj pentru placinta din comert, un borcan ciuperci, ulei masline, 2 catei usturoi, un ou, 200 gr smantana, 3 linguri mustar cu boabe, o legatura patrunjel, 1 pahar vin alb

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui,se taie pe jumate si se pune la uscat pe un servet.

Usturoiul, patrunjelul si ciupercile se toaca marunt

Fiecarei bucati de piept ii decupam un buzunar, adica il crestam la jumate. In "buzunarul" respectiv punem: ciupercile,usturoiul si patrunjelul condimentate cu sare piper si amestecate cu ulei de masline.

Foietajul il taiem fasii inguste si lungi.Fiecare jumatate de piept de pui umplut il infasuram in foietaj. Odata operatiunea terminata asezam puiul in tava de la aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe o foaie de copt.Ungem puiul cu oul batut bine si dam la cuptor la foc mediu pentru 35 de minute( aici depinde de cuptorul fiecaruia).

Intre timp intr-o oala cu fundul gros/de sosuri punem pe foc cele 3 linguri de mustar impreuna cu smantana si paharul de vin alb.lasam pe foc pana se evapora tot alcoolul si sosul devine gros

Se serveste puiul taiat jumate sau in trei peste care punem sosul de mustar si smantana

Pofta Mare!

Reteta e inspirata din cartile lui Jamie Oliver,d ovada ca 90 % din retele prezentate de el se pot face si la noi fara prea multa bataie de cap.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui invelit in foietaj cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

78 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui dulce cu susan

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Foarte tentant, am sã incerc si eu!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Foarte aromat!*****

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Foarte interesant! De reţinut!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Cred ca este foarte bun! am sa incerc si eu.*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Inspirata alegere.Imi place combinatia.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti pui
  • un pachet foietaj pentru placinta din comert
  • un borcan ciuperci
  • ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 200 gr smantana
  • 3 linguri mustar cu boabe
  • o legatura patrunjel
  • 1 pahar vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, faina, un praf de sare apa si lapte se face aluatul de clatite clasic. Eu intai bat ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Salata orientala de vara

Salata orientala de vara

Se spala cartofii si se fieb in coaja. Se lasa la racit si se taie in cubulete. Ceapa se taie julien,se

23 voturi    5 comentarii
30 min
Salate reci
Conopida a la Jamie

Conopida a la Jamie

Conopida se fierbe in apa cu sare intreaga. In uleiul incins se arunca ceapa rosie sa se inmoaie

3 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte tentant, am sã incerc si eu!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Șnițel ”tocat”