autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui italienesc (cacciatore)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g ciuperci mici, , 12 copane de pui (circa 1,2 kg), , 1-2 linguri de untdelemn, , 1 ceapa mijlocie, , 1 catel de usturoi, , 400 g piure de rosii (conserva), , 1/2 ceasca de vin alb,, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui,, 1 lingurita oregano (la plic), , 1 lingurita cimbru uscat, , sare si, piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

8 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul. - Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc. - Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane. - Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda. Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui italienesc (cacciatore)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ruladă de porc

Ruladă de porc

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g ciuperci mici
  • 12 copane de pui (circa 1,2 kg)
  • 1-2 linguri de untdelemn
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g piure de rosii (conserva)
  • 1/2 ceasca de vin alb,
  • 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui,
  • 1 lingurita oregano (la plic)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare si
  • piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Porc Cacciatore