autor:

Dachman Laura

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, Ingrediente, •3 linguri ulei de masline, •1 pui (de 1,5 kg), fara piele, taiat in 4 portii, •faina, •20 de catei de usturoi, curatati, •1 ½ tija de telina, •2 crengute de rozmarin proaspat sau ½ lingurita rozmarin uscat, •1 ½ crengute cimbru proaspat sau ¼ lingurita cimbru uscat, •½ cana vermut sec sau vin alb, •½ cana supa de pasare, •¾ lingurita sare, •½ lingurita piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180°C.Intr-o tigaie mare, se incinge ulei de masline, la foc potrivit.Se da carnea prin faina, scuturand-o de faina in exces.Se pune o parte din carne in tigaie si se caleste cate 4 minute pe fiecare parte.Se pune intr-o tava de cuptor.Se caleste la fel si carnea ramasa, punand-o pe urma in tava.
2. Se adauga, in tigaie, usturoiul, telina, rozmarinul si cimbrul si se calesc 1 minut.Se adauga vermutul/vinul alb.Se mareste focul, se dau in clocot si se fierb timp de 2 minute, pana se evapora alcoolul.Se adauga supa de pasare, sarea si piperul in tigaie si se dau din nou in clocot.Se ia tigaia de pe foc.Se pun legumele si sosul lor in tava cu carne.Tava se acopera cu folie si se lasa la cuptor timp de 45 minute, pana cand carnea de pui este gata, iar usturoiul a inceput sa se inmoaie.
3. Se pun puiul si usturoiul pe farfurii.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE DE ARDEI GRAS CU BRANZA SI OUA

MANCARE DE ARDEI GRAS CU BRANZA SI OUA

Ardeii se curata de cotoare,de seminte,se spala si se toaca marunt sau feliute subtiri.Ceapa tocata

89 voturi    24 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Dovleceii ii spalam si ii punem la fiert sau mai bine zis la oparit in apa fiarta cu sare; Rosiile

12 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Tare gustos, mmmmm ce arome!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Merita incercata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Foarte bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Arata grozav. Cred ca e foarte gustos.

    • Fara foto

      Cuciurean (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Deja simt mirosu atragator mmmm....

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      Ce bine arata produsul final! Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      Foarte bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • •3 linguri ulei de masline
  • •1 pui (de 1,5 kg)
  • fara piele
  • taiat in 4 portii
  • •faina
  • •20 de catei de usturoi
  • curatati
  • •1 ½ tija de telina
  • •2 crengute de rozmarin proaspat sau ½ lingurita rozmarin uscat
  • •1 ½ crengute cimbru proaspat sau ¼ lingurita cimbru uscat
  • •½ cana vermut sec sau vin alb
  • •½ cana supa de pasare
  • •¾ lingurita sare
  • •½ lingurita piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare gustos, mmmmm ce arome!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Vinete cu fructe de mare a la Cristi Roman