Ingrediente
1 pui de 1,2-1,5 kg, 600-700 g carnati proaspeti subtiri, 7-8 rosii mai micute, 50 g telina, 50 g pastarnac, 3-4 fire ceapa verde, cateva fire de patrunjel verde, 2-3 linguri ketchup, 20 ml ulei, cativa catei de usturoi, 1 lingurita condimente pentru friptura, 50 ml vin, sare, piper, paprika
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Asezati carnatii facuti spirale deasupra puiului, ceapa verde, telina si pastarnacul taiate bucati pe langa carne, rosiile lasate intregi, 2-3 rosii taiate felii si cateii de usturoi intregi. Turnati in tava uleiul, 700 ml apa si ketchup.
Dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 minute. Scoateti tava din cuptor, puneti carnatii langa pui si intoarceti-l. Asezati deasupra rosiile intregi si cateva felii, turnati vinul, adaugati frunzele de patrunjel, acoperiti doar puiul cu o bucata de folie de aluminiu si mai dati tava la cuptor pentru inca 15 minute.
Indepartati folia si lasati tava in cuptor inca 5-10 minute, stropind din cand in cand friptura cu sos din tava. Asezati puiul, carnatii, legumele si rosiile intregi pe un platou, infasurati capetele pulpelor cu staniol, decorati cu salata verde, ridichi, verdeata, etc.
Se serveste ca atare, cu diferite garnituri, sosuri, salate. muraturi, etc. Pofta buna.