autor:

Doina  Varga

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui la cuptor cu carnati si rosii

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 pui de 1,2-1,5 kg, 600-700 g carnati proaspeti subtiri, 7-8 rosii mai micute, 50 g telina, 50 g pastarnac, 3-4 fire ceapa verde, cateva fire de patrunjel verde, 2-3 linguri ketchup, 20 ml ulei, cativa catei de usturoi, 1 lingurita condimente pentru friptura, 50 ml vin, sare, piper, paprika

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Spalati puiul, zvantati-l cu hartie absorbanta, apoi taiati-l pe mijlocul spatelui si desfaceti-l in asa fel incat sa ramana intreg, pieptul fiind in mijloc. Intoarceti varfurile aripilor in spate si taiati grasimea de la tartita. Condimentati puiul pe ambele parti, apoi asezati-l intr-o tava mai inaltuta, cu partea interioara in sus.
Asezati carnatii facuti spirale deasupra puiului, ceapa verde, telina si pastarnacul taiate bucati pe langa carne, rosiile lasate intregi, 2-3 rosii taiate felii si cateii de usturoi intregi. Turnati in tava uleiul, 700 ml apa si ketchup.
Dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 minute. Scoateti tava din cuptor, puneti carnatii langa pui si intoarceti-l. Asezati deasupra rosiile intregi si cateva felii, turnati vinul, adaugati frunzele de patrunjel, acoperiti doar puiul cu o bucata de folie de aluminiu si mai dati tava la cuptor pentru inca 15 minute.
Indepartati folia si lasati tava in cuptor inca 5-10 minute, stropind din cand in cand friptura cu sos din tava. Asezati puiul, carnatii, legumele si rosiile intregi pe un platou, infasurati capetele pulpelor cu staniol, decorati cu salata verde, ridichi, verdeata, etc.
Se serveste ca atare, cu diferite garnituri, sosuri, salate. muraturi, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu carnati si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cina usoara si delicioasa de vara

Cina usoara si delicioasa de vara

Vinetei, dovlecelului, castravetelui si morcovilor li se taie extremitatile (nu e necesar pentru

5 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole facaluita

Fasole facaluita

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine

20 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Bine mai arata !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Ce arome! Ce culori!*****

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Ce frumos aranjate si gustos preparate. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de 1,2-1,5 kg
  • 600-700 g carnati proaspeti subtiri
  • 7-8 rosii mai micute
  • 50 g telina
  • 50 g pastarnac
  • 3-4 fire ceapa verde
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 2-3 linguri ketchup
  • 20 ml ulei
  • cativa catei de usturoi
  • 1 lingurita condimente pentru friptura
  • 50 ml vin
  • sare
  • piper
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Vinete gratinate