Spalati puiul, zvantati-l cu hartie absorbanta, apoi taiati-l pe mijlocul spatelui si desfaceti-l in asa fel incat sa ramana intreg, pieptul fiind in mijloc. Intoarceti varfurile aripilor in spate si taiati grasimea de la tartita. Condimentati puiul pe ambele parti, apoi asezati-l intr-o tava mai inaltuta, cu partea interioara in sus.
Asezati carnatii facuti spirale deasupra puiului, ceapa verde, telina si pastarnacul taiate bucati pe langa carne, rosiile lasate intregi, 2-3 rosii taiate felii si cateii de usturoi intregi. Turnati in tava uleiul, 700 ml apa si ketchup.
Dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 minute. Scoateti tava din cuptor, puneti carnatii langa pui si intoarceti-l. Asezati deasupra rosiile intregi si cateva felii, turnati vinul, adaugati frunzele de patrunjel, acoperiti doar puiul cu o bucata de folie de aluminiu si mai dati tava la cuptor pentru inca 15 minute.
Indepartati folia si lasati tava in cuptor inca 5-10 minute, stropind din cand in cand friptura cu sos din tava. Asezati puiul, carnatii, legumele si rosiile intregi pe un platou, infasurati capetele pulpelor cu staniol, decorati cu salata verde, ridichi, verdeata, etc.
Se serveste ca atare, cu diferite garnituri, sosuri, salate. muraturi, etc. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii