autor:

valentina ionita

» » Fripturi

PUI LA CUPTOR CU CARTOFI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
1 pui intreg, o lamaie intreaga, zeama de la o jumatate de portocala, un pahar mare cu vin alb, cartofi, ulei de masline, sare,, pasta de tomate, usturoi, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

62 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata,se spala si se taie in sferturi.Se pun la fiert in apa cu putina sare si o crenguta de busuioc.Ii fierbeti pe jumatate.

Puiul se spala bine,se zvanta si se aseaza intr-un castron ,unde se unge cu ulei de masline , piper, condimente(tarhon,busuioc,cimbru),putina scortisoara, usturoi tocat marunt sau pisat dupa gust,se toarna zeama de portocala si jumatate din cantitatea de vin. Se unge bine cu acest amestec,iar in el introduceti o lamaie intreaga pentru aroma si se aseaza in tava in care il introduceti la cuptor.Sosul ramas se toarna peste pui.
Puiul se va stropi din cand in cand cu sosul din tava.Cand este patruns adaugati de jur imprejur sferturile de cartofi si reintroduceti la cuptor.Cand sunt rumeniti cartofii si puiul turnati si putina pasta de tomate amestecata cu sos si vinul ramas.Mai lasati la cuptor sa se rumeneasca frumos .Cand serviti scoateti lamaia si o aruncati deoarece si-a lasat toata aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI LA CUPTOR CU CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui la tigaie cu ardei  si cartofi la cuptor

Pui la tigaie cu ardei si cartofi la cuptor

Tai pieptul de pui si ardeii grasi in felii subtiri de aproximativ 1 cm. Prajesti fasiile de ardei

5 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Se parlesc pulpele, se spala ,se lasa la scurs, se stropesc cu putin ulei si apoi se condimenteaza

8 voturi    21 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

    Ma bucur ca v-a placut...Pup...

  • Fara foto

    deea123robila , 12 octombrie 2013

    multumesc . e demn de master chef

  • katy

    katy (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Foarte,foarte bun! Eu am pus si feli de portocale. A lasat un sos dulceag foarte delicios! Mh!Mh!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte buna mancarea!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Multumesc mult Mirey...Noua ne place tare mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Un pui tare aromat si gustos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Va multumesc mult...

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      delicios aseara am pregatit pulpe cu cartofi la cuptor

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri si sfaturi...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bun mai ales cu niste mujdei de usturoi....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Minunat! Reteta preferata!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Pt aroma e ft bun da un gust deosebit, eu fac mereu reteta cu lamaie.

    • Fara foto

      fabich n (Maestru bucatar) , 05 iunie 2009

      Absolut delicios...reteta preferata a sotului....

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Reteta este foarte buna, arata bine, dar nu stiu de ce se pune o lamaie intreaga in interiorul puiului! - pentru aroma? sau fragezime?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Apetisant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Vai Valentina ce fain arata puiul tau !!!1 Il fac si eu de multe ori... Si cu niste mujdei...merge de minune !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

62 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • o lamaie intreaga
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • un pahar mare cu vin alb
  • cartofi
  • ulei de masline
  • sare,
  • pasta de tomate
  • usturoi
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ma bucur ca v-a placut...Pup...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele