autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui la cuptor cu fasole verde

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
1 pui intreg micut (600-700 g), 500 g fasole verde (congelata), 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras (congelat), 10 ml ulei, 3-4 linguri ketchup, 2-3 foi de dafin, cimbru, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Curatati morcovul si cepele. Puneti la calit in ulei ceapa tocata marunt, morcovul feliat si ardeiul gras taiat bucati mici. Lasati 3-4 minute la foc mic. Intre timp spalati puiul si taiati-l in doua sau in patru bucati.
Puneti intr-o cratita ce ati calit, asezati deasupra bucatile de pui, fasolea verde, ketchup, adaugati un litru de apa, foile de dafin si condimentati.
Dati la cuptor pentru ~40 minute la foc mediu spre mare (200-220 grade). Dupa ce scade si se rumeneste frumos este gata.
Este o mancare usoara, sanatoasa, usor de facut. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor

Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor

Pulpele se pun la fiert in apa cu sare, piper, boia, cimbru ( sau oregano, sau rozmarin). Cind sint

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE CU MAZARE

MANCARE CU MAZARE

Se caleste ceapa taiata rondele pana capata o culoare aurie, adaugam bulionul, apa, dam intr-un clocot

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte gustoasa! Imi place cum arata!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

    Felicitari Doina !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

    Da Nela, este comentariul meu. Am pus cateva intrebari pentru ca eram nedumerita. Si nici acum nu am inteles pentru ce este reteta. Dar am postat de pe contul meu, nu m-am ascuns dupa un pseudonim. Si am pus intrebari pertinente. Nu am jignit deloc, dar nu am inteles reteta. Nela, imi dau seama ca ai cont si pe site si pe forum. Dar de ce nu ai curajul sa postezi de pe contul tau? Si de ce ii spui reteta de "pangasius" cand de fapt este o reteta pentru mamaliga la microunde?

    • Fara foto

      Nela , 22 martie 2010

      Foarte interesanta reteta. Doar ca nu prea am priceput: este reteta pentru mamaliga la microunde sau pentru pangasius? Si cat usturoi folosesc, sau cata faina, pentru pangasius. La mamaliga am priceput. Daca nu iese din prima, sa mai incerc pana imi iese. Trebuie sa mestec bine si e OK, nu? Dar pangasiusul cam cat il prajesc in ulei? - Comentarii rautacioase??? .... la reteta de Pangasius a Cameliei Grosu

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      "Corect. Am inteles." este comentariul unui alt Michael. Asadar va fi necesar de azi inainte sa postez doar logat, pentru a nu da ocazia la confuzii. Sunt si eu de parere ca doar membrii logati sa poata posta comentarii. Ar fi mult mai corect.

    • Fara foto

      Michael , 17 martie 2010

      Corect. Am inteles.

    • Fara foto

      Cami , 17 martie 2010

      Adevarat. Acelasi lucru trebuie sa stie toata lumea. Inclusiv cine vrea sa stie ce cantitate de faina e necesara pentru a praji pestele. ..............

    • Fara foto

      Michael , 17 martie 2010

      Stimata Camelia, in aceasta situatie ne ajuta intuitia si experienta sa apreciem cantitatile, fara sa trebuiasca sa facem prea mult caz, fara motiv. Sunt ingrediente pe care le adaugam pur si simplu dupa gust, in special sarea si piperul, de care intrebi!

    • Fara foto

      Camelia , 16 martie 2010

      3-4 borcane, flacoane sau linguri de ketchup?????? Cata sare, cat piper folosim?

    • Fara foto

      Angy , 16 martie 2010

      In prezentare arata foarte bine si cred ca si gustul,aroma este pe masura!Prepar cumva asemanator dar nu am incercat niciodata la cuptor.Oricum,multumim de reteta!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Cat de apetisant! CE copil bucuros cu o asa mamica !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg micut (600-700 g)
  • 500 g fasole verde (congelata)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras (congelat)
  • 10 ml ulei
  • 3-4 linguri ketchup
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa! Imi place cum arata!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Roșii umplute la cuptor