Pui la cuptor cu gutui

Carnea o spalam bine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pui la cuptor cu gutui

Ingrediente

  • - 5 pulpe superioare (sau orice alt fel de carne de pui)
  • - 2 gutui maricele
  • - cartofi (3 cartofi de marime mijlocie pe persoana)
  • - 1 lingura sos soia
  • - 1 lingurita pudra de ghimbir
  • - 1 lingura miere
  • - 2 lingura ulei

Mod de preparare

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu).

Intr-un castron, amestecam sosul de soia, mierea, ghimbirul si o lingura de ulei. Cu acest amestec, ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte, o lasam sa se odihneasca.

Cartofii ii curatam, eu i-am lasat intregi pentru ca au fost cartofi de marime medie, cam cat un ou de curca.

Gutuile le-am spalat si le-am taiat in felii cam de 2 cm grosime, am scos semintele si partea tare de la cotor.

Intr-o tigaie incinsa, punem 1 lingura de ulei si calim putin carnea pe toate partile ca sa prinda o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda.

Intr-o tava antiaderenta, asezam pe margine cartofii si gutuile, iar in mijloc carnea. Peste toate, turnam uleiul din tava in care au ramas toate sucurile.

Dam la cuptorul incins la 180 grade C, pana cand este patrunsa carnea si cartofii (aproximativ 30 minute).

Daca aveti cartofi mari, cumparati din piata, ar fi bine sa ii taiati astfel incat sa se poata coace in acelasi timp cu carnea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure