Pui la cuptor cu gutui

Carnea o spalam bine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pui la cuptor cu gutui

Ingrediente

  • - 5 pulpe superioare (sau orice alt fel de carne de pui)
  • - 2 gutui maricele
  • - cartofi (3 cartofi de marime mijlocie pe persoana)
  • - 1 lingura sos soia
  • - 1 lingurita pudra de ghimbir
  • - 1 lingura miere
  • - 2 lingura ulei

Mod de preparare

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu).

Intr-un castron, amestecam sosul de soia, mierea, ghimbirul si o lingura de ulei. Cu acest amestec, ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte, o lasam sa se odihneasca.

Cartofii ii curatam, eu i-am lasat intregi pentru ca au fost cartofi de marime medie, cam cat un ou de curca.

Gutuile le-am spalat si le-am taiat in felii cam de 2 cm grosime, am scos semintele si partea tare de la cotor.

Intr-o tigaie incinsa, punem 1 lingura de ulei si calim putin carnea pe toate partile ca sa prinda o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda.

Intr-o tava antiaderenta, asezam pe margine cartofii si gutuile, iar in mijloc carnea. Peste toate, turnam uleiul din tava in care au ramas toate sucurile.

Dam la cuptorul incins la 180 grade C, pana cand este patrunsa carnea si cartofii (aproximativ 30 minute).

Daca aveti cartofi mari, cumparati din piata, ar fi bine sa ii taiati astfel incat sa se poata coace in acelasi timp cu carnea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise