autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui la cuptor cu lamaie si bulgur

Autor: Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Slowfoodcuisine (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
-pulpe de pui (4-5 bucati), -o lamaie, -1 ceasca bulgur, -ulei de masline, -sare, piper, -menta, -150 ml vin alb sec, -5-6 catei de usturoi, -1 legatura mare de patrunjel, -1 lingurita boia picanta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Am scos pielea de pe pulpe si le-am taiat pe jumatate. Le-am spalat bine. Le-am pus intr-o tava impreuna cu lamaia taiata cubulete, sare, piper, usturoiul taiat in doua, menta (care poate fi si proaspata si uscata), uleiul de masline si vinul alb. Le-am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit carnea. Atentie mare la lamai- fie folositi ecologice, fie le spalati foarte bine pana se curata ceara de pe coaja! Intre timp, punem la inmuiat bulgurul. Il lasam acoperit cu apa fierbinte timp de o jumatate de ora. Daca intre timp absoarbe toata apa, completam tot cu apa fierbinte. Cand puiul este rumenit si bulgurul inmuiat, il adaugam pe cel din urma in tava de la cuptor, oprim cuptorul si il mai lasam 15-20 minute inainte de a servi. Garnisim cu muuuuult patrunjel si devoram.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu lamaie si bulgur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita

Sarmalute banatene in foi de vita

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -pulpe de pui (4-5 bucati)
  • -o lamaie
  • -1 ceasca bulgur
  • -ulei de masline
  • -sare
  • piper
  • -menta
  • -150 ml vin alb sec
  • -5-6 catei de usturoi
  • -1 legatura mare de patrunjel
  • -1 lingurita boia picanta

Raporteaza reteta

Retete
de Slowfoodcuisine
Pui in crusta de malai

Pui in crusta de malai

Se scoate pielea de pe pulpele de pui (optional), se bat ouale, se amesteca malaiul cu sare, piper

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu mere si trei mirodenii

Prajitura cu mere si trei mirodenii

Se amesteca untul cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste. Se incorporeaza ouale, unul cate

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Guacamole si cartofi copti

Guacamole si cartofi copti

Guacamole se prepara simplu de tot: se taie avocado in doua si se scoate pulpa cu o lingurita. In

13 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fasole verde cu pui