autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pui la cuptor cu mar si telina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pui de 1,2-1,5 kg, 1 telina de 400-500 g, 3-4 frunze de telina cu tija, 2 mere mari, 1 capatana de usturoi, 1/2 ardei gras rosu, 2 lingurite ketchup, 1 lingurita patrunjel tocat verde sau uscat, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita concentrat legume/pui/ciuperci, 50 ml vin, 3 linguri ulei de masline, 30 g unt, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Este o mancare usor de preparat, sanatoasa, gustoasa, nu trebuie sa fii un mare expert in bucatarie si va veti uimi familia si prietenii cu o mancare spectaculoasa. La timpul de preparare nu este inclus si timpul de asteptare.
Preparati un baitz: intr-un castron mai mare, in care sa incapa puiul intreg, puneti vinul, cimbru, boia, piper, concentratul, verdeata, 8-10 catei de usturoi tocati marunt si uleiul de masline. Amestecati ingredientele si scaldati bine puiul prin baitz pe toate partile, inclusv in interior, apoi lasati-l sa stea cel putin 2 ore la frigider, il mai intoarceti din cand in cand pe toate partile. Este si mai bun daca il lasati de seara pana a doua zi.
Puneti puiul astfel condimentat intr-un vas mai inalt (sticla termorezistenta, cratita, tuci). Adaugati cateii de usturoi necuratati zdrobiti cu latul cutitului, zeama care s-a scurs in castron, cateva frunze de telina cu tot cu tija taiate in bucati, ardeiul taiat in 3-4 bucati. Curatati si taiati telina in cateva bucati mai mari, taiati si merele in 7-8 felii, apoi umpleti interiorul puiului cu bucati de telina si mar, restul le feliati mai subtire si le asezati langa pui.
Distribuiti untul pe pulpe si pe piept si completati cu apa pana la 2/3 din inaltimea vasului. Dati vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu 45-50 minute, avand grija sa stropiti puiul cu sosul din tava si sa nu se arda pieptul (eventual il intoarceti si cu pieptul in sos).
Portionati puiul si serviti pe farfurii cate o bucata de carne cu fructe si sos si garnisiti cu bucatile de ardei rosu si usturoi din tava.
Este nemaipomenit de fraged si aromat. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu mar si telina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma de casa (fel principal)

Shaorma de casa (fel principal)

Luati 1 lipie libaneza (se gasesc in comert la pachet de 10),o ungeti cu maioneza , dupa careincepeti

2 voturi    0 comentarii
1h 12 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

34 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de 1,2-1,5 kg
  • 1 telina de 400-500 g
  • 3-4 frunze de telina cu tija
  • 2 mere mari
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 lingurite ketchup
  • 1 lingurita patrunjel tocat verde sau uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita concentrat legume/pui/ciuperci
  • 50 ml vin
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei in sos picant de rosii