Pui la cuptor cu mar si telina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui la cuptor cu mar si telina

Ingrediente

  • 1 pui de 1,2-1,5 kg
  • 1 telina de 400-500 g
  • 3-4 frunze de telina cu tija
  • 2 mere mari
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 lingurite ketchup
  • 1 lingurita patrunjel tocat verde sau uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita concentrat legume/pui/ciuperci
  • 50 ml vin
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Este o mancare usor de preparat, sanatoasa, gustoasa, nu trebuie sa fii un mare expert in bucatarie si va veti uimi familia si prietenii cu o mancare spectaculoasa. La timpul de preparare nu este inclus si timpul de asteptare.

Preparati un baitz: intr-un castron mai mare, in care sa incapa puiul intreg, puneti vinul, cimbru, boia, piper, concentratul, verdeata, 8-10 catei de usturoi tocati marunt si uleiul de masline. Amestecati ingredientele si scaldati bine puiul prin baitz pe toate partile, inclusv in interior, apoi lasati-l sa stea cel putin 2 ore la frigider, il mai intoarceti din cand in cand pe toate partile. Este si mai bun daca il lasati de seara pana a doua zi.

Puneti puiul astfel condimentat intr-un vas mai inalt (sticla termorezistenta, cratita, tuci). Adaugati cateii de usturoi necuratati zdrobiti cu latul cutitului, zeama care s-a scurs in castron, cateva frunze de telina cu tot cu tija taiate in bucati, ardeiul taiat in 3-4 bucati. Curatati si taiati telina in cateva bucati mai mari, taiati si merele in 7-8 felii, apoi umpleti interiorul puiului cu bucati de telina si mar, restul le feliati mai subtire si le asezati langa pui.

Distribuiti untul pe pulpe si pe piept si completati cu apa pana la 2/3 din inaltimea vasului. Dati vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu 45-50 minute, avand grija sa stropiti puiul cu sosul din tava si sa nu se arda pieptul (eventual il intoarceti si cu pieptul in sos).

Portionati puiul si serviti pe farfurii cate o bucata de carne cu fructe si sos si garnisiti cu bucatile de ardei rosu si usturoi din tava.

Este nemaipomenit de fraged si aromat. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise