Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Pui  la cuptor cu masline verzi si cartofi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 piepti de pui
  • -1/2 kg cartofi mici
  • -3-4 catei de usturoi
  • -5-6 foi de dafin
  • -condiment de pui:all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin
  • -ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -3-4 linguri de za’atar
  • -1 cub Maggi de pui
  • -masline verzi condimentate cu lamaie si ardei iute de casa

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se taie in jumatati; se sareaza si se condimenteaza cu un amestec de usturoi zdrobit ,condiment de pui si za’atar.

Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropeste cu ulei de masline dupa pofta; se presara cu piper proaspat macinat.

Cartofii se curata de coaja , se taie in jumatati si se presara cu un amestec de sare, condiment de pui si za’atar; se stropesc cu ulei de masline si se aseaza in tava langa pui ; se aseaza printre cartofi foile de dafin si maslinele verzi.

Se toarna un pahar de apa fierbinte in care s-a dizolvat un cub de Maggi de pui.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 1 ora sau pana se rumenesc puiul si cartofii; se dechide din cand in cand cuptorul si se stropeste din cand in cand puiul cu lichidul din tava.

Pofta buna!

Za'atar

Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.

Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.

Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.

In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).

In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie

inchisa.

In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.

Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise