autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui la cuptor cu vinete, zucchini si rosii

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2012

Ingrediente
4 bucati mari de piept de pui fara piele, 2 vinete medii taiate cuburi, 2 zucchini sau dovlecei taiati cuburi, 2 cepe verzi mici, 2 capatani de usturoi mici, 4-5 rosii prunisoare ,cojite,fara seminte si taiate sau 1 cutie de rosii la conserva, 1 pahar (330 ml) de vin alb sec, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare de mare si piper, putin patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare; lasa-le sa stea 30 de minute ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie. Incinge cuptorul la 190 de grade. Incinge o tigaie mare cu baza grea si stabila si pune in ea 4 linguri de ulei de masline. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper pe toate partile (eu am pus si doua pulpe) . Pune carnea in tigaie cu partea pe care a fost pielea in jos si rumeneste-o 4 minute, apoi intoarce-o si prajeste-o si pe partea cealalata. Muta carnea pe un platou. Adauga in tigaie, daca mai este nevoie, ulei de masline si pune ceapa, usturoiul, vanata, rozmarinul si cimbrul. Caleste 7 minute amestecand din cand in cand pana se inmoaie ceapa si devine translucida, iar vanata incepe sa se inmoaie. Condimenteaza cu sare si piper. Adauga dovlecelul, toarna vinul si lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand vinul scade la jumatate. Intre timp pune la incins in cuptor o tava unsa cu ulei. Amesteca rosiile cu legumele si pune totul in tava de copt. Asaza deasupra legumelor pieptul de pui rumenit, stropeste cu purtin ulei de masline si lasa la cuptor 20 de minute, in functie de grosimea carnii pana cand este bine patrunsa. Presarati patrunjel. Lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute inainte de a servi pe farfurii calde cu paine cu coaja crocanta. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu vinete, zucchini si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi, impanati

Cartofi noi, impanati

Curatam cartofii de coaja si ii crestam pe orizontala( ca pe acordeon) lasand baza intact. Taiem

16 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca gratinata cu sos si cascaval

Musaca gratinata cu sos si cascaval

Pentru inceput, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Nutica Nistor , 26 septembrie 2014

    deabea astept sa fac duminica

  • Ina_Ina

    Ina_Ina (Bucatar) , 27 martie 2014

    f gustos

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2012

    Foarte apetisant!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati mari de piept de pui fara piele
  • 2 vinete medii taiate cuburi
  • 2 zucchini sau dovlecei taiati cuburi
  • 2 cepe verzi mici
  • 2 capatani de usturoi mici
  • 4-5 rosii prunisoare ,cojite,fara seminte si taiate sau 1 cutie de rosii la conserva
  • 1 pahar (330 ml) de vin alb sec
  • ulei de masline
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare de mare si piper
  • putin patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Ina_Ina (Bucatar)

f gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
mancarica de fasole verde