Autor:
Adina (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 07 iunie 2012
Ingrediente
4 bucati mari de piept de pui fara piele, 2 vinete medii taiate cuburi, 2 zucchini sau dovlecei taiati cuburi, 2 cepe verzi mici, 2 capatani de usturoi mici, 4-5 rosii prunisoare ,cojite,fara seminte si taiate sau 1 cutie de rosii la conserva, 1 pahar (330 ml) de vin alb sec, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare de mare si piper, putin patrunjel
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare; lasa-le sa stea 30 de minute ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie. Incinge cuptorul la 190 de grade. Incinge o tigaie mare cu baza grea si stabila si pune in ea 4 linguri de ulei de masline. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper pe toate partile (eu am pus si doua pulpe) . Pune carnea in tigaie cu partea pe care a fost pielea in jos si rumeneste-o 4 minute, apoi intoarce-o si prajeste-o si pe partea cealalata. Muta carnea pe un platou. Adauga in tigaie, daca mai este nevoie, ulei de masline si pune ceapa, usturoiul, vanata, rozmarinul si cimbrul. Caleste 7 minute amestecand din cand in cand pana se inmoaie ceapa si devine translucida, iar vanata incepe sa se inmoaie. Condimenteaza cu sare si piper. Adauga dovlecelul, toarna vinul si lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand vinul scade la jumatate. Intre timp pune la incins in cuptor o tava unsa cu ulei. Amesteca rosiile cu legumele si pune totul in tava de copt. Asaza deasupra legumelor pieptul de pui rumenit, stropeste cu purtin ulei de masline si lasa la cuptor 20 de minute, in functie de grosimea carnii pana cand este bine patrunsa. Presarati patrunjel. Lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute inainte de a servi pe farfurii calde cu paine cu coaja crocanta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu vinete, zucchini si rosii" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legumele se taie rondele si se aseaza in forma. Forma se unge inainte cu unt sau margarina. Se aseaza
36 voturi
8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Puneti cartofii la fiert fara sa-i cojiti
Incingeti uleiul si prajiti slanina afumata, taiata in
10 voturi
7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate