autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui la gratar cu rozmarin

Autor: MARDARU LILIANA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARDARU LILIANA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
8 fire de rozmarin, 8 pulpe mari de pui, 500 g cartofi fainosi, sare si piper negru, 5 linguri ulei de masline, 2 catei mari de usturoi, 6 linguri maioneza de buna calitate

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge grill-ul cuptorului si se pune la fiert un vas cu apa.Se spala si se usuca firele de rozmarin,apoi se insereaza cate un fir pe sub pielea fiecarei pulpe de pui.
2.Se curata cartofii,se pun intr-o cratita,se acopera cu apa clocotita si se pune putina sare.Se da in clocot si se fierbe 15 minute,pana ce cartofii sunt fierti.
3.Se aranjeaza pulpele de pui,cu partea cu piele in jos,pe grilajul grill-ului potrivit la cca 10 cm sub sursa de caldura.Se ung cu o lingura si jumatate de ulei ,se presara cu sare si piper si se gatesc.Se intorc pulpele ,se ung cu alta 1 si 1/2 liguri de ulei ,se asezoneaza si se gatesc alte 10 minute ,pana ce pielea este rumenita si crocanta.Se stinge grill-ul si se lasa pulpele sa stea la cald.
4.Se pune uleiul ramas intr-o cratita mica.Se curata usturoiul ,se zdrobeste,se adauga in ulei si se scutura cratita pe un foc potrivit pana ce uleiul incepe sa sfaraie ,dar nu ajunge sa-si schimbe culoarea.Se stinge focul.Se adauga maioneza si se bate cu 2 linguri de apa fierbinte;se acopera si se lasa la cald.
5.Se scurg cartofii.se readuc in cratita si se sfarama bucatele cu o furculita.
6.Se impart pulpele de pui si cartofii pe 4 farfurii.Se toarna deasupra lor maioneza,se presara cu piper negru si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi de porc in aluat

Muschi de porc in aluat

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate

14 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht  bandora” -specific tarilor arabe

Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht bandora” -specific tarilor arabe

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Se incige uleiul de masline si se prajesc

15 voturi    11 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 fire de rozmarin
  • 8 pulpe mari de pui
  • 500 g cartofi fainosi
  • sare si piper negru
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi
  • 6 linguri maioneza de buna calitate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
ARDEI UMPLUTI CU CARNE DE CURCAN