Pui la gratar cu rozmarin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 fire de rozmarin
  • 8 pulpe mari de pui
  • 500 g cartofi fainosi
  • sare si piper negru
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi
  • 6 linguri maioneza de buna calitate

Mod de preparare

1.Se incinge grill-ul cuptorului si se pune la fiert un vas cu apa.Se spala si se usuca firele de rozmarin,apoi se insereaza cate un fir pe sub pielea fiecarei pulpe de pui.

2.Se curata cartofii,se pun intr-o cratita,se acopera cu apa clocotita si se pune putina sare.Se da in clocot si se fierbe 15 minute,pana ce cartofii sunt fierti.

3.Se aranjeaza pulpele de pui,cu partea cu piele in jos,pe grilajul grill-ului potrivit la cca 10 cm sub sursa de caldura.Se ung cu o lingura si jumatate de ulei ,se presara cu sare si piper si se gatesc.Se intorc pulpele ,se ung cu alta 1 si 1/2 liguri de ulei ,se asezoneaza si se gatesc alte 10 minute ,pana ce pielea este rumenita si crocanta.Se stinge grill-ul si se lasa pulpele sa stea la cald.

4.Se pune uleiul ramas intr-o cratita mica.Se curata usturoiul ,se zdrobeste,se adauga in ulei si se scutura cratita pe un foc potrivit pana ce uleiul incepe sa sfaraie ,dar nu ajunge sa-si schimbe culoarea.Se stinge focul.Se adauga maioneza si se bate cu 2 linguri de apa fierbinte;se acopera si se lasa la cald.

5.Se scurg cartofii.se readuc in cratita si se sfarama bucatele cu o furculita.

6.Se impart pulpele de pui si cartofii pe 4 farfurii.Se toarna deasupra lor maioneza,se presara cu piper negru si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise