autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui la gratar cu rozmarin

Autor: MARDARU LILIANA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARDARU LILIANA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
8 fire de rozmarin, 8 pulpe mari de pui, 500 g cartofi fainosi, sare si piper negru, 5 linguri ulei de masline, 2 catei mari de usturoi, 6 linguri maioneza de buna calitate

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge grill-ul cuptorului si se pune la fiert un vas cu apa.Se spala si se usuca firele de rozmarin,apoi se insereaza cate un fir pe sub pielea fiecarei pulpe de pui.
2.Se curata cartofii,se pun intr-o cratita,se acopera cu apa clocotita si se pune putina sare.Se da in clocot si se fierbe 15 minute,pana ce cartofii sunt fierti.
3.Se aranjeaza pulpele de pui,cu partea cu piele in jos,pe grilajul grill-ului potrivit la cca 10 cm sub sursa de caldura.Se ung cu o lingura si jumatate de ulei ,se presara cu sare si piper si se gatesc.Se intorc pulpele ,se ung cu alta 1 si 1/2 liguri de ulei ,se asezoneaza si se gatesc alte 10 minute ,pana ce pielea este rumenita si crocanta.Se stinge grill-ul si se lasa pulpele sa stea la cald.
4.Se pune uleiul ramas intr-o cratita mica.Se curata usturoiul ,se zdrobeste,se adauga in ulei si se scutura cratita pe un foc potrivit pana ce uleiul incepe sa sfaraie ,dar nu ajunge sa-si schimbe culoarea.Se stinge focul.Se adauga maioneza si se bate cu 2 linguri de apa fierbinte;se acopera si se lasa la cald.
5.Se scurg cartofii.se readuc in cratita si se sfarama bucatele cu o furculita.
6.Se impart pulpele de pui si cartofii pe 4 farfurii.Se toarna deasupra lor maioneza,se presara cu piper negru si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de vita si ciuperci cu cartofi

Tocanita de vita si ciuperci cu cartofi

Maruntiti ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati dupa 5 minute si ardeiul maruntit. Mai lasati

4 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

1. Se curata ardeii, se spala si li se scot cotoarele; 2. Se pune carnea tocata de porc si vita

21 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 fire de rozmarin
  • 8 pulpe mari de pui
  • 500 g cartofi fainosi
  • sare si piper negru
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi
  • 6 linguri maioneza de buna calitate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Vitel cu mazare verde