autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui la gratar cu rozmarin

Autor: MARDARU LILIANA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARDARU LILIANA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
8 fire de rozmarin, 8 pulpe mari de pui, 500 g cartofi fainosi, sare si piper negru, 5 linguri ulei de masline, 2 catei mari de usturoi, 6 linguri maioneza de buna calitate

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge grill-ul cuptorului si se pune la fiert un vas cu apa.Se spala si se usuca firele de rozmarin,apoi se insereaza cate un fir pe sub pielea fiecarei pulpe de pui.
2.Se curata cartofii,se pun intr-o cratita,se acopera cu apa clocotita si se pune putina sare.Se da in clocot si se fierbe 15 minute,pana ce cartofii sunt fierti.
3.Se aranjeaza pulpele de pui,cu partea cu piele in jos,pe grilajul grill-ului potrivit la cca 10 cm sub sursa de caldura.Se ung cu o lingura si jumatate de ulei ,se presara cu sare si piper si se gatesc.Se intorc pulpele ,se ung cu alta 1 si 1/2 liguri de ulei ,se asezoneaza si se gatesc alte 10 minute ,pana ce pielea este rumenita si crocanta.Se stinge grill-ul si se lasa pulpele sa stea la cald.
4.Se pune uleiul ramas intr-o cratita mica.Se curata usturoiul ,se zdrobeste,se adauga in ulei si se scutura cratita pe un foc potrivit pana ce uleiul incepe sa sfaraie ,dar nu ajunge sa-si schimbe culoarea.Se stinge focul.Se adauga maioneza si se bate cu 2 linguri de apa fierbinte;se acopera si se lasa la cald.
5.Se scurg cartofii.se readuc in cratita si se sfarama bucatele cu o furculita.
6.Se impart pulpele de pui si cartofii pe 4 farfurii.Se toarna deasupra lor maioneza,se presara cu piper negru si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la gratar cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Clatite americane cu sirop de artar si bacon crocant

Clatite americane cu sirop de artar si bacon crocant

Mixat ouale, laptele si untul topit apoi adaugati faina, praful de copt si sarea amestecand pana

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 fire de rozmarin
  • 8 pulpe mari de pui
  • 500 g cartofi fainosi
  • sare si piper negru
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi
  • 6 linguri maioneza de buna calitate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui cu Gogosar si Masline