autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu carne

Pui manastiresc

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 septembrie 2010

Ingrediente
- 500 g carne de pui ,150 g ciuperci, 300 ml smantana, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 3-4 felii bacon afumat (sau orice fel de afumatura), 1 ou, 200 ml supa, 150 ml vin alb dulceag, 2 linguri unt, sare, piper, boia, cimbru,patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

35 voturi

Mod de preparare

De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa,cu ingrediente una si una- de sa te lingi pe degete!



Carnea de pui se taie in bucati mai mici ,
se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia.
si se pune la rumenit in o lingura cu unt.
Cand s-a aramit friptura se stinge cu
100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava
si se da la cuptor la foc mic ,
pentru 10-15min, sa se patrunda.

Afumatura se taie felii subtiri si se pune
intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata
marunt si o lingura de unt.
Ciupercile se taie si ele felioare si se
amesteca cu afumatura si ceapa .
Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin
si restul de supa- "apare ideea
parfumata a unui sos".

Friptura din cuptor este de acum frageda
asa ca se poate ineca in sos, iar deasupra
se toarna 150 ml smantana.

Se mai lasa tava la cuptor inca 15-20 min
apoi se drege mancarea cu urmatorul sos:
oul batut cu sare,piper,cimbru, patrunjel tocat
si amestecat cu restul de smantana .


De- acum mancarea e gata!
Se serveste fierbinte, alaturi cu mamaliga -tot fierbinte si ea. In cele din urma vei fi de acord ca:
"E greu sa nu te arunci , de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata ca o justificare iezuita , e imposibil sa nu incerci sa inoti in ea ca in apa edenica ,amniotica , a capodoperei divine." - Radu Anton Roman
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui manastiresc

Pui manastiresc

Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile. Punem

2 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui manastiresc

Pui manastiresc

Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva

14 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Alexandrescu , 11 iulie 2015

    Foarte buna.............

  • Fara foto

    Flori Radu , 22 februarie 2014

    buna rau!!!

  • Fara foto

    Mocanu Miluta , 30 mai 2013

    gustoase...oau...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Un deliciu!!!felicitãri:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

      Ce arome!Tentatie absoluta!*****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

      mmm...arata foarte bine.am sa incerc azi sa o prepar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

35 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Un deliciu!!!felicitãri:)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
File de porc cu ciuperci