autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu carne

Pui manastiresc

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii e nevoie de:, , 1. o caserola pulpe de pui - eu am folosit noua pulpe inferioare, 2. o ceapa potrivita, 3. 200 gr ciuperci - am avut o conserva, 4. o felie de doua degete grosime de keizer afumat sau alta afumatura, taiata cuburi, 5. un ou, 6. 200 ml supa de pui (200 ml de apa si doua lingurite de legume deshidratate), 7. 300 ml smantana, 8. 150 ml vin alb, 9. o lingura de unt, 10. o capatana de usturoi, 11. o legatura de patrunjel, 12. sare, piper, cimbru, boia

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva cuvinte de ridicare in slavi, dar te las pe tine sa le adaugi listei, de indata ce o vei prepara. Eu am innebunit din cauza mirosului si mai ca nu am inceput sa mananc direct din oala.

Condimentezi carnea cu sare, piper, cimbru, boia. Intr-o oala potrivita (care se poate da apoi la cuptor) se pun la prajit pulpele in jumate lingura de unt. In paralel preincalzesti cuptorul la 190 de grade si intr-un ibric pregatesti supa de pui punand la fiert 200 ml de apa cu doua lingurite de legume deshidratate sau un cub Knorr. Cand pulpele s-au rumenit cat de cat, torni 100 ml de supa peste ele, le mai lasi un minut pe foc si le dai la cuptor 15-20 de min.

In rastimpul asta, intr-o tigaie, pui la calit in restul de unt ceapa taiata, ciupercutele feliate si keizerul cuburi. Cand au prins culoare, adaugi restul de supa si vinul si le lasi sa se patrunda cat sta puiul la cuptor. Cand s-au scurs cele 20 de min, adaugi compozitia din tigaie peste cea din oala, pui si jumatate din cantitatea de smantana (150 ml) si mai lasi oala la cuptor 30 de min.

Amesteci smantana ramasa cu oul batut, usturoiul pisat, patrunjelul, sare, piper, cimbru. Scoti oala de la cuptor, cu un polonic iei putin din zeama fierbinte si torni peste amestecul cu smantana amestecand apoi rastorni tot sosul in oala si mai lasi 5 min. la cuptor. Servesti fierbinte cu mamaliguta alaturi si un paharel de şliboviţă maramureseana. Sa ai pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui manastiresc

Pui manastiresc

De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea

35 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui manastiresc

Pui manastiresc

Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile. Punem

2 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Teo Dora , 29 decembrie 2014

    Foarte buna

  • Fara foto

    , 03 noiembrie 2014

    nu exista asa ceva pui manastiresc, este contradictie, la manastire nu se mananca nici un fel de carne.

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2014

    Imi place cum arata si avand in vedere ca mancam in general pui o sa fac sigur.

    • Fara foto

      Stefan Elena , 20 iulie 2014

      am facut si eu puiul :D! o minunatie! incercati-l !

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

      Place foarte mult!!!Eleganta prezentarea!!

    • Fara foto

      , 21 septembrie 2013

      da ce faci pe Gustos?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Un adevarat festin culinar ...

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Va multumesc :) !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      La asa mancare, pofta vine... mancand

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      E o idee grozava! Cred ca e foarte gustos! Felicitari!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      Arata grozav!...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      Ca sa fac un joc de cuvinte, puiul tau e o " dulceata" minastareasca!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      Foarte bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii e nevoie de:
  • 1. o caserola pulpe de pui - eu am folosit noua pulpe inferioare
  • 2. o ceapa potrivita
  • 3. 200 gr ciuperci - am avut o conserva
  • 4. o felie de doua degete grosime de keizer afumat sau alta afumatura
  • taiata cuburi
  • 5. un ou
  • 6. 200 ml supa de pui (200 ml de apa si doua lingurite de legume deshidratate)
  • 7. 300 ml smantana
  • 8. 150 ml vin alb
  • 9. o lingura de unt
  • 10. o capatana de usturoi
  • 11. o legatura de patrunjel
  • 12. sare
  • piper
  • cimbru
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Imi place cum arata si avand in vedere ca mancam in general pui o sa fac sigur.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci