autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Pui marocan cu rosii, vinete si alune

   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 linguri ulei de masline, 700g ceapa tocata felii, 6 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingura boia de ardei (dulce), 1 1/2 lingurita sare, 1 lingurita sofran, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita seminte de anason (macinate), 1 lingurita piper macinat, 1/2 lingurita chimion macinat, 1/2 lingurita ghimbir (ginger), 450 g rosii tocate din conserva, 250 ml apa, 3 linguri zeama de lamii-16 pulpe de pui cu os si piele, o vinata mare, necuratata, taiata in cuburi de 2 cm, 1 lingura cimbru proaspat tocat marunt, 125 g migdale prajite, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat. Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (aprox. 10 min.) Se adauga boiaua, sarea, sofranul, coriandrul, anasonul, piperul, cuminul si ghimbirul si se amesteca 1 minut. Se pun rosiile, apa si zeama de lamiie si se aduce la fierbere. Se aranjeaza pulpele de pui intr-o cratita pe un singur rind si se pune putin sos peste. Se aduce la fierbere, se reduce focul la mediu, se acopera si se lasa circa 15 minute, dupa care se intorc pulpele de pui, se acopera din nou si se lasa pina cind carnea este deajuns de patrunsa (in jur de 20 minute). Se incalzeste cuptorul la 200 grade c (400 f). Se unge o tava cu ulei de masline, se pun vinetele in uleiul ramas (4 linguri) intr-un castron si se imbiba in ulei. Se scot vinetele si se aseaza in tava si se coc pina cind se moaie si capata o culoare maronie, amestecind ocazional (aprox.25 min.), se amesteca vinetele, cimbrul proaspat, celelalte ingrediente care au fost calite la inceput (ceapa, rosiile...) cu carnea de pui si se mai lasa pe foc in cratita neacoperita aprox.10 min, iar daca se doreste, se mai adauga sare si zeama de lamiie. Cind este gata, se transfera mincarea pe un platou, se presara cu migdale si patrunjel verde. Ies 8 portii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marocan cu rosii, vinete si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de orez si mazare

Piept de pui cu garnitura de orez si mazare

Toate produsele sunt cumparate de la Billa, cele mai multe sunt Clever. Vreau sa arat ca si cu

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu piure de cartofi

Pui la cuptor cu piure de cartofi

Se transeaza puiul. Se unge cu ulei, se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se toaca ceapa marunt

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ion Padure (Chef de cuisine) , 13 iunie 2008

    Eu asezonez carnea de pui bine preparata la cuptor cu felii de portocale.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

    Nu se intelege modul de preparare.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 6 linguri ulei de masline
  • 700g ceapa tocata felii
  • 6 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura boia de ardei (dulce)
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita sofran
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita seminte de anason (macinate)
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita ghimbir (ginger)
  • 450 g rosii tocate din conserva
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zeama de lamii-16 pulpe de pui cu os si piele
  • o vinata mare
  • necuratata
  • taiata in cuburi de 2 cm
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat marunt
  • 125 g migdale prajite
  • 1 lingura patrunjel verde tocat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Ion Padure (Chef de cuisine)

Eu asezonez carnea de pui bine preparata la cuptor cu felii de portocale.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Curry caraibian