autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui marocan inabusit

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 cana caise uscate, 1 cana apa fiarta, 1 lingura ulei de masline, 4 jumatati de piept de pui, fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare), 1 ceapa mare, taiata marunt, 6 catei de usturoi, tocati, 2 cozi de telina, taiate felii subtiri, 1 cana naut din conserva, scurs si clatit, 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii, ceapa, telina, ardei gras, zahar), 2 lingurite coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita piper, 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castronel, se pun caisele În apa fiarta si se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei. Se strecoara caisele, punând deoparte lichidul, apoi se taie caisele cubulete.
2. Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3. În tigaie se pun ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga telina si se prajesc 3 minute.
4. Se adauga caisele, lichidul pus deoparte, lintea, rosiile, coaja de lamâie, sucul de lamâie, coriandrul si piperul.
5. Se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 15 minute sau pâna când puiul este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marocan inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc

Ideale pentru o masa de duminica, alaturi de cei dragi, chiftelele sunt usor de facut si pot fi luate

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana caise uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 jumatati de piept de pui
  • fara piele
  • fara oase (circa 170 g fiecare)
  • 1 ceapa mare
  • taiata marunt
  • 6 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 cozi de telina
  • taiate felii subtiri
  • 1 cana naut din conserva
  • scurs si clatit
  • 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii
  • ceapa
  • telina
  • ardei gras
  • zahar)
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Vulcanul noroios