autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui marocan inabusit

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 cana caise uscate, 1 cana apa fiarta, 1 lingura ulei de masline, 4 jumatati de piept de pui, fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare), 1 ceapa mare, taiata marunt, 6 catei de usturoi, tocati, 2 cozi de telina, taiate felii subtiri, 1 cana naut din conserva, scurs si clatit, 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii, ceapa, telina, ardei gras, zahar), 2 lingurite coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita piper, 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castronel, se pun caisele În apa fiarta si se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei. Se strecoara caisele, punând deoparte lichidul, apoi se taie caisele cubulete.
2. Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3. În tigaie se pun ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga telina si se prajesc 3 minute.
4. Se adauga caisele, lichidul pus deoparte, lintea, rosiile, coaja de lamâie, sucul de lamâie, coriandrul si piperul.
5. Se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 15 minute sau pâna când puiul este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marocan inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu miere si portocale

Pui cu miere si portocale

1. Se spala puiul, se curata si se taie in bucati. Se condimenteaza bine, se unge cu miere si se

2 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rasolul de porc cu varza calita

Rasolul de porc cu varza calita

Rasolul se impaneaza cu usturoi. Se condimenteaza cu sare, vegeta si piper dupa gust si se aseaza

1 vot    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana caise uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 jumatati de piept de pui
  • fara piele
  • fara oase (circa 170 g fiecare)
  • 1 ceapa mare
  • taiata marunt
  • 6 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 cozi de telina
  • taiate felii subtiri
  • 1 cana naut din conserva
  • scurs si clatit
  • 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii
  • ceapa
  • telina
  • ardei gras
  • zahar)
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute