Ingrediente
1/2 cana caise uscate, 1 cana apa fiarta, 1 lingura ulei de masline, 4 jumatati de piept de pui, fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare), 1 ceapa mare, taiata marunt, 6 catei de usturoi, tocati, 2 cozi de telina, taiate felii subtiri, 1 cana naut din conserva, scurs si clatit, 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii, ceapa, telina, ardei gras, zahar), 2 lingurite coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita piper, 1/2 cana frunze de coriandru tocate
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
2. Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3. În tigaie se pun ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga telina si se prajesc 3 minute.
4. Se adauga caisele, lichidul pus deoparte, lintea, rosiile, coaja de lamâie, sucul de lamâie, coriandrul si piperul.
5. Se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 15 minute sau pâna când puiul este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se servesc.