autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui marocan inabusit

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 cana caise uscate, 1 cana apa fiarta, 1 lingura ulei de masline, 4 jumatati de piept de pui, fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare), 1 ceapa mare, taiata marunt, 6 catei de usturoi, tocati, 2 cozi de telina, taiate felii subtiri, 1 cana naut din conserva, scurs si clatit, 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii, ceapa, telina, ardei gras, zahar), 2 lingurite coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita piper, 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castronel, se pun caisele În apa fiarta si se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei. Se strecoara caisele, punând deoparte lichidul, apoi se taie caisele cubulete.
2. Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3. În tigaie se pun ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga telina si se prajesc 3 minute.
4. Se adauga caisele, lichidul pus deoparte, lintea, rosiile, coaja de lamâie, sucul de lamâie, coriandrul si piperul.
5. Se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 15 minute sau pâna când puiul este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marocan inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Jakob

Pui Jakob

Puiul se desface bucati si se pune intr-o tava de cuptor unsa (eu am folosit copanele de pui sau

9 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana caise uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 jumatati de piept de pui
  • fara piele
  • fara oase (circa 170 g fiecare)
  • 1 ceapa mare
  • taiata marunt
  • 6 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 cozi de telina
  • taiate felii subtiri
  • 1 cana naut din conserva
  • scurs si clatit
  • 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii
  • ceapa
  • telina
  • ardei gras
  • zahar)
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
STUFAT DE MIEL DOBROGEAN