autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui marocan inabusit

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 cana caise uscate, 1 cana apa fiarta, 1 lingura ulei de masline, 4 jumatati de piept de pui, fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare), 1 ceapa mare, taiata marunt, 6 catei de usturoi, tocati, 2 cozi de telina, taiate felii subtiri, 1 cana naut din conserva, scurs si clatit, 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii, ceapa, telina, ardei gras, zahar), 2 lingurite coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita piper, 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castronel, se pun caisele În apa fiarta si se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei. Se strecoara caisele, punând deoparte lichidul, apoi se taie caisele cubulete.
2. Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3. În tigaie se pun ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga telina si se prajesc 3 minute.
4. Se adauga caisele, lichidul pus deoparte, lintea, rosiile, coaja de lamâie, sucul de lamâie, coriandrul si piperul.
5. Se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 15 minute sau pâna când puiul este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marocan inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga

26 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gratin de penne cu sos

Gratin de penne cu sos

Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste

10 voturi    17 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana caise uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 jumatati de piept de pui
  • fara piele
  • fara oase (circa 170 g fiecare)
  • 1 ceapa mare
  • taiata marunt
  • 6 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 cozi de telina
  • taiate felii subtiri
  • 1 cana naut din conserva
  • scurs si clatit
  • 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii
  • ceapa
  • telina
  • ardei gras
  • zahar)
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cricală ardelenească