autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
1 pui mare, 1 dl ulei de mãsline, 33 cl de bere blondã, 1 plic supã de ceapã instantané, 1 linguritã sofran indian, Pt. garniturã:, sare groasã, 2 linguri de unt, 350 gr. orez, pãtrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

1)Taie puiul in bucãti mici.
Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit.
Toarnã berea si continutul plicului de supã de ceapã, sofranul indian si amestecã bine.
Lasã la fiert cu capac cca. 20 min. la foc mic.
2)Fierbe orezul in apã fierbinte cu sarea si untul.
Transferã in vasul de servit si decoreazã cu pãtrunjel.
Dacã preferati cartofi piuré, se fierb 1 kg. de cartofi cu piele cca. 25 min.Ia pielea si reduce totul la piuré.Adaugã 1 dl lapte, 1 limgurã unt, 1 gãlbenus si condimenteazã cu sare si nucsoarã.
Poftã bunã!
Putin despre bere :)
Era cunoscutã de sumerieni, egipteni si mesopotamieni cu 4000 î.Hr.
De acord cu scrierile lui Pliniu, cu 2000 de ani in urmã femeile din Egiptul antic, utilizau spuma de bere pt. a ingriji pielea.
Cea mai veche retetã din lume este o retetã de bere.
A fost descoperitã de arheologi in Mesopotamia.
Vestigiile celei mai vechi berãri, au fost descoperite in Egipt si dateazã din 5.400 i.Hr.
Actual cea mai mare parte a berilor produse sunt tip Pilsen: culoare clarã si gust amar.
Alte tipuri de bere sunt Bock sau Stout.
Bock are originea in orasul german, Einbeck.
Stout este berea neagrã.
Cea mai cunoscutã bere neagrã este Guiness, a fost creatã de Anthony Guiness din gresealã...
In Belgia se produc cca. de 450 tipuri de bere:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mâncare rece de iepure cu măsline

Mâncare rece de iepure cu măsline

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se

5 voturi    0 comentarii
4h 5 min
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu pancetta si mustar

Copanele de pui cu pancetta si mustar

Se curata copanelele de piele si se fac cateva inciziuni cu ajutorul unui cutit.In aceste taieturi

16 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    Este o mâncare rapidã si bunã, sper sã vã placã:)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    Foarte aromata si apetisanta mancarica ta!*****

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    arata minunat, am auzit ca este si ff bun, tb sa il incerc ,o salvez

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 33 cl de bere blondã
  • 1 plic supã de ceapã instantané
  • 1 linguritã sofran indian
  • Pt. garniturã:
  • sare groasã
  • 2 linguri de unt
  • 350 gr. orez
  • pãtrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Este o mâncare rapidã si bunã, sper sã vã placã:)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza cu kaizer.