Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 33 cl de bere blondã
  • 1 plic supã de ceapã instantané
  • 1 linguritã sofran indian
  • Pt. garniturã:
  • sare groasã
  • 2 linguri de unt
  • 350 gr. orez
  • pãtrunjel

Mod de preparare

1)Taie puiul in bucãti mici.

Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit.

Toarnã berea si continutul plicului de supã de ceapã, sofranul indian si amestecã bine.

Lasã la fiert cu capac cca. 20 min. la foc mic.

2)Fierbe orezul in apã fierbinte cu sarea si untul.

Transferã in vasul de servit si decoreazã cu pãtrunjel.

Dacã preferati cartofi piuré, se fierb 1 kg. de cartofi cu piele cca. 25 min.Ia pielea si reduce totul la piuré.Adaugã 1 dl lapte, 1 limgurã unt, 1 gãlbenus si condimenteazã cu sare si nucsoarã.

Poftã bunã!

Putin despre bere :)

Era cunoscutã de sumerieni, egipteni si mesopotamieni cu 4000 î.Hr.

De acord cu scrierile lui Pliniu, cu 2000 de ani in urmã femeile din Egiptul antic, utilizau spuma de bere pt. a ingriji pielea.

Cea mai veche retetã din lume este o retetã de bere.

A fost descoperitã de arheologi in Mesopotamia.

Vestigiile celei mai vechi berãri, au fost descoperite in Egipt si dateazã din 5.400 i.Hr.

Actual cea mai mare parte a berilor produse sunt tip Pilsen: culoare clarã si gust amar.

Alte tipuri de bere sunt Bock sau Stout.

Bock are originea in orasul german, Einbeck.

Stout este berea neagrã.

Cea mai cunoscutã bere neagrã este Guiness, a fost creatã de Anthony Guiness din gresealã...

In Belgia se produc cca. de 450 tipuri de bere:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor