autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
1 pui mare, 1 dl ulei de mãsline, 33 cl de bere blondã, 1 plic supã de ceapã instantané, 1 linguritã sofran indian, Pt. garniturã:, sare groasã, 2 linguri de unt, 350 gr. orez, pãtrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

1)Taie puiul in bucãti mici.
Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit.
Toarnã berea si continutul plicului de supã de ceapã, sofranul indian si amestecã bine.
Lasã la fiert cu capac cca. 20 min. la foc mic.
2)Fierbe orezul in apã fierbinte cu sarea si untul.
Transferã in vasul de servit si decoreazã cu pãtrunjel.
Dacã preferati cartofi piuré, se fierb 1 kg. de cartofi cu piele cca. 25 min.Ia pielea si reduce totul la piuré.Adaugã 1 dl lapte, 1 limgurã unt, 1 gãlbenus si condimenteazã cu sare si nucsoarã.
Poftã bunã!
Putin despre bere :)
Era cunoscutã de sumerieni, egipteni si mesopotamieni cu 4000 î.Hr.
De acord cu scrierile lui Pliniu, cu 2000 de ani in urmã femeile din Egiptul antic, utilizau spuma de bere pt. a ingriji pielea.
Cea mai veche retetã din lume este o retetã de bere.
A fost descoperitã de arheologi in Mesopotamia.
Vestigiile celei mai vechi berãri, au fost descoperite in Egipt si dateazã din 5.400 i.Hr.
Actual cea mai mare parte a berilor produse sunt tip Pilsen: culoare clarã si gust amar.
Alte tipuri de bere sunt Bock sau Stout.
Bock are originea in orasul german, Einbeck.
Stout este berea neagrã.
Cea mai cunoscutã bere neagrã este Guiness, a fost creatã de Anthony Guiness din gresealã...
In Belgia se produc cca. de 450 tipuri de bere:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele marinate din piept de curcan

Chiftele marinate din piept de curcan

Se toaca pieptul de curcan, ceapa, cartofii si usturoiul. Se adauga un ou sau mai multe(depinde cat

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Toata carnea si oasele se spala bine si se pune intr-o oala cu apa la fiert ca ptr supa mai putina

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    Este o mâncare rapidã si bunã, sper sã vã placã:)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    Foarte aromata si apetisanta mancarica ta!*****

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    arata minunat, am auzit ca este si ff bun, tb sa il incerc ,o salvez

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 33 cl de bere blondã
  • 1 plic supã de ceapã instantané
  • 1 linguritã sofran indian
  • Pt. garniturã:
  • sare groasã
  • 2 linguri de unt
  • 350 gr. orez
  • pãtrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Este o mâncare rapidã si bunã, sper sã vã placã:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita