autor:

nicerose

» » Aperitive

Pui pakora

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
500 g piept de pui taiat bucatele mai groase, 1 lingura suc de lamaie, i lingurita de pasta de ghimbir si usturoi, sare, 1/2 lingurita boia iute de ardei, , pentru aluat:, 1 ou, 5 linguri faina de naut(se gaseste la magazinele naturiste), 1 lingura faina alba, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Bucatile de pui se inteapa cu o furculita si se marineaza cu sucul de lamaie,pasta de ghimbir si usturoi,sare,boia de ardei pentru 30 de minute.

Se bate oul cu furculita ca pentru omleta si se adauga faina de naut,faina alba,sarea si piperul si se amesteca bine.Se mai pot amesteca si in blender.Nu se adauga apa.

Se pune uleiul la incalzit(trebuie sa fie mai mult)

Bucatile de pui se dau prin aluatul respectiv apoi se pun in uleiul bine incins.Se prajesc pe foc moderat pana sunt usor rumenite.Se scot cu spumiera pe o farfurie si se mai inteapa cu furculita o data apoi se lasa 10 minute.
Se prajesc din nou pana ce sunt aurii.

Se scot si se aseaza pe o farfurie pe care am pus un servetel de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pakora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Pogacele din foietaj

Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g piept de pui taiat bucatele mai groase
  • 1 lingura suc de lamaie
  • i lingurita de pasta de ghimbir si usturoi
  • sare
  • 1/2 lingurita boia iute de ardei
  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 5 linguri faina de naut(se gaseste la magazinele naturiste)
  • 1 lingura faina alba
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
snitele din piept de pui